Politică

Dorin Chirtoacă reacționează la interdicția impusă deputatului României, George Simion: „Abuz al regimului Plahotniuc-Dodon-Șor”

Dupa tampenia totala din Parlamentul RM cu minutul de reculegere pentru Spiridon Vangheli care este in viata, vedem astazi ca parlamentarul roman, George Simion, este inca ostatec al regimului mafiot al lui Plahotniuc, regim, oficial mort, de aproape doi ani.

Imi pun intrebarea, de ce moartea tragica si funeraliile maestrului Nicolae Dabija, care toata viata sa a promovat UNIREA,
trebuie sa fie umbrite si batjocorite in asemenea hal?!

Ce fel de zi de doliu national vom avea maine daca de astazi a si inceput un scandal transnational – conform regimului de frontiera, un scandal diplomatic?!

Cum va arata maine in presa inmormantarea maestrului Nicolae Dabija, in paralel cu reportajele cu George Simion blocat la gardul de la Prut?!

1. Devine evident faptul ca abuzurile mai vechi ale regimului Plahotniuc – Dodon – Sor, dosarele politice intentate, isi urmeaza cursul si nu exista o abordare sistemica de lichidare a acestora.

2. Politia de Frontiera este obligata sa-si abroge decizie din 2018, privind interdictia politica aplicata lui George Simion care a fost doar o manevra de manipulare facuta de mafia de atunci, coada careia o vedem si astazi. Lucrul acesta trebuia facut demult, sau cel tarziu, imediat dupa anuntul de ieri al lui George privind intentia de a veni la funeralii.

3. Autoritatiale de pe ambele maluri ale
Prutului, dar in special Guvernul, Parlamentul si Presedintia RM sunt obligate sa reactioneze si sa rezolve, cel mult, pana maine dimineata, la ora 7, acest incident descalificant pentru RM.

In asemenea mod, vom reusi sa scapam de rusinea cu care ne acoperim singuri si sa astfel macar sa ramanem doar cu tragedia mortii lui Nicolae Dabija si a tuturor victimelor virusului COVID-19, fara a fi ridicoli.

Putina demnitate, oameni buni!

Dorin Chirtoacă 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *