JustițiePolitică

Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc, plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile

Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, a scăpat de arestul la domiciliu și își va petrece următoarele 60 de zile sub control judiciar.

„La 25 mai 2022, în rezultatul examinării demersului acuzatorului de stat de prelungire a arestului la domiciliu pe un termen de 30 de zile în privința lui Dorin Damir, completul de judecată care examinează cauza în fond a decis înlocuirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile”, informația a fost confirmată de procurorul Maria Cherpec.

Potrivit Procuraturii, conform normelor procesual penale, acuzatorii de stat la etapa judecării cauzei penale în instanța de judecată nu dispun de dreptul de a contesta cu recurs decizia judecătorească pe aspecte ce țin de aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive.

„Printre obligațiile stabilite de către instanța de judecată în raport cu inculpatul la aplicarea controlului judiciar sunt:

– Să nu părăsească Republica Moldova decât cu permisiunea instanței de judecată;

– Să predea pașaportul instanței de judecată;

– Să nu intre în legătură cu martorii pe cauza penală;

– Să nu meargă în locuri publice, cu excepția deplasărilor pentru necesități cotidiene.

Ținem să precizăm că examinarea cauzei penale este în plină desfășurare, ședințele de judecată sunt lucrative, fiind audiați martorii acuzării”, se mai spune în declarația Procuraturii.

Vă amintim că finul oligarhului Plahotniuc, Dorin Damir, și șeful suspendat din funcție al IP Bălți, Valeriu Cojocaru, ambii figuranți în dosarul fostei „Direcții 5” a MAI, au fost eliberați din arest în Penitenciar la 26 ianuarie 2022. Magistrații au decis ca Dorin Damir să fie transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Cojocari – sub control judiciar.

Sursa: Știri.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *