Actualitate

Dorin Damir s-a ales cu un nou dosar penal. Este învinuit pentru comiterea infracțiunilor de șantaj

În cadrul urmăririi penale efectuate de comun cu ofițerii SIS, procurorii PCCOCS au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenției imobiliare, precum și alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului.

„Mai exact, acesta avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material. Însă, în scopul eludării răspunderii penale, acesta a apelat la metode ilegale. Astfel, acesta a șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, pentru ca să-și retragă plângerea și pretențiile. Totodată, prin aceste acțiuni de șantaj au fost comise fapte de natură să împiedice cercetarea obiectivă a cauzei penale vizate, pentru a opri deferirea acesteia justiției”, este arătat într-un comunicat al instituției.

Vă amintim că Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în dosarul fostei direcții nr. 5, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. Ulterior, pe 2 septembrie, preşedintelui Asociaţiei FEA, Dorin Damir și șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, le-a fost prelungit arestul cu încă 30 de zile la Penitenciarul nr.13.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *