Politică

Dosarele pentru funcţia de șef al Procuraturii pot fi depuse până mâine. Există deja 3 candidați

Până în prezent, doar trei persoane au depus cereri pentru a participa la concursul de selectare a candidaţilor la funcţia de Procuror General al Republicii Moldova. Despre acest lucru au anunţat membrii comisiei speciale de alegere a candidaţilor. Astfel, actele necesare au fost prezentate de fostul viceministru de Interne Boris Muravschi, fostul procuror Tudor Suveică şi avocatul Ilie Rotaru, scrie publika.md.

La 13 februarie, prin dispoziţia preşedintelui Parlamentului, a fost formată Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General. La data de 27 februarie curent, comisia a aprobat Regulamentul privind modul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General, informează trm.md.

Președintele Comisiei pentru selectarea candidaţilor este expertul juridic, Corneliu Gurin. Din componenţa Comisiei mai fac parte directorul Institutului Naţional al Justiţiei, Anastasia Pascari, Marcel Dimitraş – şef secţie, Procuratura Generală, Gheorghe Amihălăchioaie – preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova, Gheorghe Avornic-preşedintele Uniunii Juriştilor din Moldova, Adrian Bordianu – procurorul raionului Sângerei, Galina Bostan – directorul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Ruslan Caraivan – procurorul UTA Găgăuzia, Nichifor Corochii -preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Anatolie Donciu – preşedintele Comisiei Naţionale pentru Integritate, Iurie Garaba – preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Sergiu Ostaf – director CREDO, mai adaugă sursa.

Potrivit tv7.md, în decurs de trei zile de la expirarea termenului anunţat pentru depunerea dosarelor, Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General al Republicii Moldova se va întruni în şedinţă pentru adoptarea hotărârii de admisibilitate a dosarelor candidaţilor, aprobarea listei participanţilor şi anunţarea următoarelor etape ale Concursului.

Amintim că funcţia de Procuror General a rămas vacantă, după ce Valeriu Zubco şi-a anunţat demisia la 18 ianuarie, iar la 21 ianuarie, a fost aprobată de Parlament.
 
via epresa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *