Social

Dosarul „Bismobil Kitchen”: Mihail Șaran și trei angajați ai companiei, trimiși pe banca acuzaților

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, precum și directorul operațional, dar și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzațiilor pentru prejudicierea a șapte persoane cu peste 4,3 milioane lei, transmite Deschide.md.

Potrivit PCCOCS, dosarul penal de bază a fost pornit pentru prejudicierea clienților cu aproape 40 milioane lei, după ce aceștia nu și-ar fi primit mobila de bucătărie comandată în 2021-2022. Acum, urmare a trimiterii în judecată a episoadelor din dosarul penal în privința acestor șapte persoane, investigațiile continuă și în privința celorlalte acțiuni de escrocherie, comise în privința a 168 de persoane.

În ceea ce privește victimele din România ale acestei escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut.

Amintim că Mihail Șaran a fost reținut în ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. 

La data de 7 aprilie, instanța a dispus transferarea acestuia din arest la domiciliu în izolator. Ca urmare, Șaran s-a deplasat spre sectorul Buiucani al capitalei, unde a rupt brățara de monitorizare pusă de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat și a evadat folosind mașina avocatului său.

În dimineața zilei de 14 aprilie, Șaran a fost depistat într-o casă părăsită din localitatea Durlești, fiind ulterior plasat în arest în izolator.

Conform Codului penal, escrocheria comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 8 la 15 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *