Actualitate

Dosarul „Laundromat”. ARBI: Au fost aplicate sechestre în valoare de peste 268 de milioane de lei

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA anunță despre aplicarea sechestrelor în valoare de peste 268 de milioane de lei în baza delegațiilor procurorilor, pe parcursul săptămânii trecute. Este vorba despre indisponibilizarea mai multor bunuri de proveniență dubioasă în dosarul „Laundromat”, în sumă de 268 de milioane de lei, dar și executarea unei delegații venite de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în valoare de 120 de mii de lei, transmite Deschide.md

Vă amintim că „Laundromat” sau „spălătoria rusească” este cunoscută ca fiind o schemă prin care au fost spălați peste 156 de miliarde de dolari din Rusia. Ulterior, banii au ajuns în 732 de bănci din 96 de state ale lumii. Beneficiarii acestora sunt 5.140 de companii din diferite state – din SUA şi Africa de Sud până în China şi Australia. Astfel, în cadrul acestei scheme, 22,3 miliarde de dolari au fost scoși din Rusia și spălați prin sistemul judiciar şi cel bancar din Republica Moldova.

Anterior, procurorii ruși au stabilit că Veaceslav Platon, prin intermediul băncii comerciale din Republica Moldova „Moldindconbank”, judecătorii și executori judecătorești din Republica Moldova, acționând în comun acord cu anumiți bancheri ruși, au organizat schema de scoatere ilegală a banilor sustrași inclusiv de la Gazprom și Calea Ferată din Rusia.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.