Actualitate

După ce a elogiat monstruoasa coaliție Roșca-Voronin, Vladimir Socor îl laudă pe Dodon și-l îndeamnă să meargă la Bruxelles, Berlin și Washington

Vladimir Socor: „Eu nu văd acest risc, doar atât dl Dodon, cât și dna Sandu au spus că au în vedere posibilitatea de a încheia un acord de neagresiune pentru perioada alegerilor locale, un acord potrivit căruia aceste două componente ale coaliției de guvernământ nu s-ar ataca reciproc și, mai ales, nu s-ar ataca pe subiecte de ordin identitar, lingvistic, istoric, geopolitic ș.a.m.d. Aceasta ar fi o parte componentă a eventualului acord, iar cealaltă parte propusă, mai ales de dl Dodon, ar fi aceea ca orașe, raioane și localități în care un partid dintre cele două obține primul loc să se coalizeze cu celălalt partid pentru perioada guvernării la nivel local, deci un fel de reproducere a coaliției la nivelul central. Mie mi se pare că această idee este foarte bună. Republica Moldova are nevoie de stabilitate, de continuitate, are nevoie de liniște pentru continuarea reformelor, nu avem nevoie de sindromul alegerilor permanente. Aceasta a fost situația din Republica Moldova mulți ani, un fel de sindrom al alegerilor permanente, tot timpul se schimbau regulile de joc, avem nevoie de o pauză de respirație în care să se poată lucra serios la subiecte economice și sociale.”

Vladimir Socor: „Da, acum relația Republicii Moldova cu Rusia a fost, practic, monopolizată de către președintele Dodon și, în mai mică măsură, de către Partidul Socialiștilor. Dar am văzut vizita delegației parlamentare la Moscova, delegație primită și de prim-ministrul Medvedev, un om foarte neobișnuit. Primirea de către Medvedev a contravenit protocolului, totuși Medvedev a primit delegația parlamentară a Republicii Moldova, iar această delegație a reflectat componența întregului parlament. Deci, relația cu Rusia începe să fie demonopolizată. Pe de altă parte, ar fi foarte util, după părerea mea, ca dl Dodon să descopere calea către Bruxelles, către Berlin, către Londra și către Washington și pe acest fond nu e necesar să avem un monopol al relației, în care un singur partid reprezintă Republica Moldova în raport cu Occidentul. Dl Dodon spune că trebuie să avem relații la fel de bune și cu Rusia, și cu Occidentul…”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *