Actualitate

Dupa Pasti, comunistii au serbat ziua de nastere a lui Lenin

Lideri comunisti, dar si simpli cetateni – in special, persoane de varsta a treia, au marcat miercuri, la Chisinau ziua de nastere a lui Vladimir Lenin, conducatorul revolutiei socialiste ruse din 1917. Participantii s-au adunat la monumentul lui Lenin de la „Moldexpo”, unde au fost intampinati cu cantece din epoca sovietica.

Printre participantii la miting au fost prezenti presedintele Vladimir Voronin, care este si lider al Partidului Comunistilor (PCRM), deputati PCRM, membri ai guvernului si alte oficialitati. Vladimir Voronin a criticat in discursul sau Opozitia de la Chisinau, spunand ca aceasta este similara unor grupari criminale, si a condamnat devastarea sediilor Parlamentului si Presedintiei.

Voronin a dat asigurari ca cea de-a treia victorie a comunistilor din RM va continua activitatea acestora pentru dezvoltarea tarii. El a declarat ca principalele puncte strategice pentru dezvoltarea RM sunt integrarea europeana, democratizarea societatii si construirea unui stat social. Vicepremierul Victor Stepaniuc a declarat presei ca sistemul socialist si-a demonstrat viabilitatea politica, sociala si economica. Sistemul a avut si unele lacune, dar aceasta s-a intamplat mai tarziu, in a doua jumatate a sec. XX, a spus Stepaniuc, potrivit caruia Lenin e o personalitate de vaza a doctrinei de stanga si ca se merita de studiat activitatea si opera sa.

Traditional, Vladimir Voronin a inmanat carnete de partid catorva tineri, dupa care participantii au depus flori la monumentul conducatorului revolutiei socialiste.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *