După război, mulți eroi sau de ce autoritățile se autosesizează doar după ce moare cineva?
Și atunci mă întreb de ce sanepidul, poliția și celelalte organe abilitate, nu s-au sesizat săptămâna trecută, după primul caz de intoxicație în masă. De ce autoritățile nu au întreprins nimic pentru a împiedica ca acești indivizi să nu otrăvească mai multă lume. Culmea e că în pofida interdicțiilor date de Centrul pentru sănătate publică, administratorii localului au mai organizat sâmbătă o nuntă numai ca să nu anuleze comenzile și să intre în pierdere, fără să țină cont de faptul că ar putea pune în pericol viața cuiva.
Același lucru s-a întâmplat și cu accidentul de pe șoseaua Muncești din capitală, unde opt tineri au murit. La două zile de la tragedie abia au început să fie instalate radare pe la intersecțiile din Chișinău, iar autoritățile au anunțat că vor instala camere de supraveghere în câteva intersecții. Oare faptele autorităților nu se regăsesc în proverbul: „după nuntă chiuie”?
Recent am trecut prin fața restaurantului Golden Nica, unde se zvonește că și Maia Sandu, ministrul Educației s-ar fi intoxicat. Totul se desfășura conform planului de activitate. Muncitorii stropeau gazonul să nu se ofilească, unii măturau în fața localului și nici zare de medic ori polițist care să verifice respectarea dispoziției sanepidului.
Ș-apoi mai vrem ca statul nostru să fie civilizat, democratic, cu valori europene, când la aproape două zile de la decesul bărbatului intoxicat, directorul sălii de nunți stă în libertate și nu este luat la rost de toate instanțele, ca să dea socoteală: cum a fost posibil să se otrăvească oamenii de la trei nunți?!
În fine, aveți grijă ce mâncați la nunți ca a doua zi să nu vă treziți la spital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!