Actualitate

E o sarlatanie de-a IPP-ului

Ce cred liderii celor trei partide de opozitie parlamentare despre Barometrul de Opinie prezentat luni.

 

Serafim Urecheanu, presedinte AMN

Acest Barometru de Opinie Publica este un sondaj la comanda tovarasilor. Drept dovada este cazul din anul 2005 cand Barbarosie ne dadea 20,9%, iar noi am acumulat cu 8% mai mult. In 2007, AMN era cotat de sondajul IPP cu 10,7%, pe cand noi am luat cu peste sase procente mai mult. In aprilie curent, Barometrul ne dadea 5,4%, iar noi am luat practic de doua ori mai mult. Acum „astrologii” astia ne dau 2,6%, in timp ce Asociatia Sociologilor si Demografilor si principalul sondaj Galupp, care este cel mai credibil, arata ca AMN si-a pastrat pozitia pe care a avut-o in martie si chiar avem o usoara crestere – am putea obtine 11-12 procente din sufragii, cel putin. Dar ceea ce demonstreaza BOP e o sarlatanie de-a IPP-ului, de-a lui Barbarosie.

Mihai Ghimpu, presedinte PL

Acest sondaj a avut scopul transferarii puterii de la Voronin la Lupu, asa cum a facut Eltin cu Putin. Nu stiu cum se face ca totdeauna avem surprize cu sondajele de la IPP. Avem sondaj de la IRI in care credem, care este facut de oameni care nu au interesul sa manipuleze si acolo lucrurile stau cu totul altfel. IRI face sondaj intern pentru toate partidele. Nu e problema la noi, la PL, e problema la Lupu. Si diferenta e mare. Scopul lor a fost sa diminueze rolul Opozitiei, a celor trei partide si sa ridice pe altii in loc. Prea a iesit Lupu mai puternic decat toata Opozitia. Sa fim seriosi.

 

Vlad Filat, presedinte PLDM

Noi muncim pentru rezultat, nu pentru sociologi sau pentru sondaje sociologice si alegerile din 5 aprilie au demonstrat acest lucru. Aceste rezultate nu reprezinta ponderea partidelor, sunt niste cifre desenate de cineva care are si anumite interese. Lupu a fost tras de urechi de colegii lui de partid, care au si realizat acest sondaj
(este suficient sa va uitati in Biroul Politic al PD: angajati ai IPP, proprietari de institute care fac sondaje). Rezultatele de la alegeri vor demonstra acest lucru asa cum s-a intamplat si in alte cazuri. Uitati-va la sondajele trecute si veti vedea cat de mari sunt aceste diferente.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *