Sport

Echipele romnesti urca in clasamentul international

Steaua Bucuresti a urcat doua pozitii, pana pe 61, in clasamentul intocmit pe luna septembrie de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS) si este cel mai bine clasata echipa din Romania. Formatia pregatita de Mihai Stoichita a acumulat un total de 142 de puncte si se afla la egalitate cu Lanus (Argentina). CFR Cluj se afla pe pozitia 66, aceeasi ca luna trecuta, in timp ce vicecampioana FC Timisoara a urcat cinci locuri, pana pe 107.

Singura reprezentanta a Ligii 1 care a inregistrat un regres in prima luna de toamna este formatia internationalului moldovean Denis Zmeu, FC Vaslui. Ea a suferit o coborare de 17 locuri si a ajuns pe 143, si este la egalitate cu Entente Sportife de Setif (Algeria).

Dinamo Bucuresti a urcat 21 de locuri, pana pe 153, alaturi de formatiile ?SKA Sofia (Bulgaria) si Heerenveen (Olanda).
Campioana Unirea Urziceni a inregistrat o urcare de sase locuri si a ajuns pana pe 218, la egalitate cu NK Maribor (Slovenia), Nancy (Franta), Real San Luis (Mexic), Elfsborg (Suedia), Colon Santa Fe (Argentina) si Alianza Atletico (Peru).

In clasamentul IFFHS a revenit si Rapid Bucuresti, care a urcat nu mai putin de 80 de locuri si se afla pe pozitia 316.
Formatiile moldovenesti nu sunt prezente in top-100, insa dupa un salt de 22 pozitii, inregistrat in luna septembrie, Sheriff Tiraspol a ajuns pe locul 106, devansand asemenea formatii precum FC Timisoara sau Bayer Leverkusen. De altfel, in lista primelor 350 de cluburi din lume, doar Sheriff reprezinta fotbalul autohton.

Pe primul loc in clasament se mentine finalista de anul trecut a Ligii Campionilor, Manchester United, in timp ce locul secund este ocupat de castigatoarea competitiei, FC Barcelona. Pe ultimul loc al podiumului a urcat Chelsea Londra.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *