Politică

Efectele vizitei Nataliei Gavrilița în SUA. Americanii au aflat că R. Moldova are probleme mari cu corupții. În goană după rating, terfelesc imaginea RM

Primele efecte ale vizitei Nataliei Gavrilița sunt vizibile, americanii au fost informați că în R. Moldova există probleme uriașe cu corupția. Chiar dacă această scrisoare are un rol simbolic, Ambasada din R. Moldova informând administrația Biden despre evoluțiile interne, ea este grăitoare pentru obsesia celor din PAS să terfelească cu orice ocazie imaginea R. Moldova încercând să arate moldovenilor cât de tare luptă ei cu bandiții.

O să fie cvasi-imposibil ca R. Moldova să adere la UE, cât timp cei din PAS nu ratează nicio șansă când se întâlnesc cu politicieni occidentali să-i convingă cât de coruptă este țara lor.

Președinții Comitetelor pentru Relații Externe din Senat și Camera Reprezentantilor au adresat o scrisoare președintelui Statelor Unite, Joe Biden, în care solicită susținerea reformelor democratice și lupta anticorupție din Republica Moldova, inclusiv prin impunerea de sancțiuni personale, în conformitate cu Legea Magnițki, pentru Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și Veaceslav Platon.

„Solicităm ca administrația dumneavoastră să ia o decizie cu privire la impunerea de sancțiuni față de persoanele de mai jos, despre care credem că sunt responsabile de acte semnificative de corupție în Republica Moldova, inclusiv deturnarea bunurilor statului, exproprierea bunurilor private pentru câștig personal, luare de mită, spălare de bani și transferul veniturilor din corupție.

• Veaceslav Platon
• Vladimir Plahotniuc
• Ilan Șor”, se arată în scrisoarea deschisă a congresmanilor americani.

Potrivit oficialilor, personalitățile corupte destabilizează Republica Moldova și împiedică dezvoltarea statului de drept.

„Sancționarea personalităților corupte din Republica Moldova ale căror acțiuni destabiliza țara și împiedică dezvoltarea statului de drept este esențială pentru a ne asigura că Guvernul Republicii Moldova își realizează pe deplin agenda pro-democrație, își construiește rezistența la influența malignă a Rusiei și își menține direcția spre Occident”, se arată în scrisoarea semnată de Michael T. McCaul, Gregory W. Meeks, Robert Menendez și James E. Risch.

Documentul aici.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Un titlu de kkt. Nu poate fi terfelit/terfelită ceva ce deja a fost/este permanent terfelit. Adevărul e că în țara fetelor mari, a călugărilor, măicuțelor și a altor iubitori de pace și adevăr, cea mai „neutră și independentă țară” de pe planetă nu există niciun fenomen negativ, ce furturi ce corupție ce parandărăt? Bă voi sunteți cu capul? Suferiți de „măreție sovietoidă” în cel mai înalt grad.

  2. Liderii republicani și democrați din comisiile pentru relații externe din ambele cameri din Congresul Statelor Unite îi cer președintelui american Joe Biden să introducă sancțiuni personale împotriva politicienilor fugari ai Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon și Ilan Șor.

  3. Cetățenii Republicii Moldova au un președinte de Doamne-ajută. Hotărâtă, inteligenta, onesta, luptătoare! Cetățenii merita să aibă o viață prospera. Faptul că SUA cere să fie sancționați acești ticăloși ticăloșiți care terfelesc, in continuare, tara lor, dovedește că Maia Sandu, Natalia Gavrilita etc. fac o impresie buna in Occident și că această tara mica, aflata in calea răutăților putiniste și a putinoizilor interni, tâlhărită pana la piele de tâlhari fugari, dar nu numai fugari, au o susținere formidabila in Vest și tot sprijinul mai-marilor lumii. E nevoie să dați dovadă de solidaritate, de bun-simț și de chibzuință, domnilor și doamnelor! Or, lipsa de chibzuință se transforma, mai ales acum, in obstinație, obstinația, in insolenta, insolenta, in sfidare. Sau poate nu aveți habar de primejdie? Aceasta răutate endemică ne costă pe noi toți.

  4. Zabalosilor de la timpul,
    mai aveti de luat la cioc, pana sa puteti critica pe cineva.
    Mizeriilor, care incercati sa promovati tuciuriii si hotii, numai pentru ca sunt “de-ai nostri”.

  5. In concluzie, tăți in cor ar trebui sa strigam că la noi în RM nu putem dibui nici corupție nici corupți , la fel ca în ultimii 30 de ani .Tăt îi ghini si frumos .

  6. Hai sa fim serioși. Departamentul Statelor Unite și alte instituții federale au alte surse de informare mai de încredere. Chestia asta de a recunoaște ca ai probleme interne e văzut bine în occident pentru ca e un semn de sinceritate și încredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.