ExterneUE / Nato

Erdogan: „Mai întâi deschideți calea pentru aderarea Turciei la UE, iar apoi vom deschide calea pentru Suedia”

Ankara va susține aderarea Suediei la NATO dacă Uniunea Europeană va redeschide negocierile privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană, a declarat luni, 10 iulie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

„Mai întâi deschideți calea pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană, iar apoi vom deschide calea pentru Suedia”, a declarat Erdogan în ajunul deschiderii summitului anual al NATO de la Vilnius.

Menționăm că joi, 29 iunie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat Suedia pentru că aceasta a autorizat desfăşurarea unei manifestaţii în timpul căreia a fost ars un exemplar al Coranului, ceea ce diminuează şi mai mult şansele de a vedea această ţară nordică devenind membră a NATO.

”Îi vom învăţa pe occidentalii aroganţi că a-i insulta pe musulmani nu înseamnă libertate de exprimare”, a declarat Erdogan în timpul unei intervenţii televizate, adăugând că el condamnă acest incident ”în termenii cei mai fermi”.

”Vom arăta reacţia noastră de cea mai fermă manieră posibilă, până când se va înregistra o victorie determinantă împotriva organizaţiilor teroriste şi islamofobiei”, a declarat Erdogan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *