Externe

Erdogan nu împărtășește “atitudinea negativă” față de Putin, deoarece Rusia “nu este o țară obișnuită

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan nu împărtășește opinia liderilor unor alte state cu privire la “atitudinea negativă” față de Vladimir Putin, al cărui stat duce de mai bine de un an și jumătate un război de cucerire împotriva Ucrainei.

Erdogan a declarat acest lucru la New York, în fața unui grup de jurnaliști turci, citând Bloomberg.

“Atât liderii, cât și prim-miniștrii (ai altor state. – n.r.) au o atitudine negativă față de Putin. Bineînțeles, noi nu avem aceeași atitudine. Nu cred că această atitudine este corectă. Pentru că Rusia nu este o țară obișnuită”, a declarat liderul turc.

El a adăugat că Rusia este unul dintre principalii producători de cereale din lume, astfel că “o astfel de țară nu poate fi ignorată acum”.

“Vom continua relațiile noastre cu Rusia într-un mod pozitiv”, a spus Erdogan, referindu-se la aspirațiile Turciei de a deveni un centru pentru exporturile de gaze naturale către Europa și la dependența Ankarei de importurile de combustibil albastru rusesc.

În urmă cu câteva zile, președintele turc a declarat că are încredere în Rusia la fel de mult ca și în Occident și, de asemenea, crede în dorința lui Putin de a pune capăt cât mai curând posibil războiului din Ucraina.

Turcia este membră NATO și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, furnizându-i drone de atac. În același timp, Ankara a refuzat să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza invaziei, susținând că este un mediator între Kiev și Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *