CSI / Rusia

Estonia și Finlanda planifică să închidă Marea Baltică navelor de război rusești după aderarea Finlandei la NATO

Ministrul Eston al Apărării, Hanno Pevkur, a declarat pentru ziarul Iltalehti că Estonia și Finlanda au convenit să-și unifice apărarea de coastă după ce Finlanda va deveni membră a NATO.

„Integrarea apărării antirachetă a Finlandei și Estoniei va face posibilă închiderea Golfului Finlandei pentru navele de război rusești. Marea Baltică odată cu aderarea Finlandei și Suediei la NATO va deveni marea interioară a alianței”, a spus Pevkur (tradus din  Interfax). Potrivit acestuia, raza de zbor a rachetelor estoniene și finlandeze este mai mare decât lățimea Golfului Finlandei.

Ministrul a menționat că părțile au convenit asupra acestui lucru pe 11 august, când Pevkur s-a întâlnit la Helsinki cu ministrul finlandez al apărării Antti Kaikkonen.

Finlanda, ca și Suedia vecină, a solicitat aderarea la NATO la scurt timp după invazia rusă a Ucrainei. 

Ambele țări vor putea adera la NATO după ce va fi aprobat de toți membrii alianței. Începând cu 4 august, 23 din 30 de țări au ratificat documentele relevante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rusia din ce în ce devine mai izolata economic ,comercial si politic.Toate tarile care doresc și au o democrație consolidata îi închid toate ușile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *