ActualitateExterne

Europarlamentar: ‘Austria a fost izolată!’

Europarlamentar: ‘Austria a fost izolată!’

Prin discuțiile purtate astăzi în Parlamentul olandez și ridicarea veto-ului impus Bulgariei, am izolat Austria, transmite europarlamentarul Victor Negrescu.

„Prin discuțiile purtate astăzi în Parlamentul olandez și ridicarea veto-ului impus Bulgariei, am izolat Austria. Iar prin aprobarea Pactul European pentru Migrație și Azil am destructurat argumentele lor. Aceasta a fost mereu strategia noastră.

Comisia pentru Justiție și Securitate din Parlamentul olandez a discutat despre poziția guvernului și nimeni nu a pus sub semnul întrebării ridicarea veto-ului privind Bulgaria.

După ce am trecut această etapă importantă în parcursul nostru de aderare la spațiul Schengen, urmează negocierile finale pentru a seta modul în care putem atinge acest obiectiv.

Tradițional, atunci când un stat rămâne izolat, caută o soluție de compromis. Una dintre soluții, după modelul ultimelor decizii din Consiliul European, ar fi ca reprezentantul Austriei să iasă din sală.

Am încredere în Comisarul social-democrat pentru afaceri interne, Ylva Johansson și în guvernul social-democrat spaniol, care deține președinția Consiliului UE, și sunt convins că se vor găsi cele mai bune soluții pentru deblocarea situației”, a transmis Victor Negrescu, pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele REPER, Dragoş Pîslaru, afirmă miercuri, despre acordul UE asupra migraţiei, că Austria nu mai are niciun argument prin care să se opună aderării totale a României în Schengen şi cere Guvernului României, domnului Ciolacu şi preşedintelui Iohannis, să folosească inteligent acest acord la nivel european pentru ca românii să nu mai fie umiliţi la cozi interminabile şi economia României să nu mai aibă de suferit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Cata minciuna ! Ce draq ai izolat ? Austria o sa impuna ca toti negrii sa fie trimisi in Romania, iar aceasta se conformeaza, pt ca sunt “tari de fier” si “tari de lut” in UE (dupa cum spunea Daniel).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *