Actualitate

Evaluări contradictorii a candidaților pentru Curtea Constituțională (DOCUMENT)

Astfel, concursul a fost câștigat detașat de către Nicolae Eșanu, cu 584 de puncte. El a primit punctaj înalt de la majoritatea membrilor comisiei.

Eșanu a fost văzut cel mai bun candidat de către deputații socialiști și Dinu Plîngău de la Platforma DA. Plîngău a acordat însă punctaje egale cu ale lui Eșanu și pentru Domnica Manole și Tatiana Răducanu. Cu un punctaj înalt, dar abia pe poziția a 3-a, l-a notat și deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Pe locul 2 Eșanu a fost văzut de către deputații PD, Sergiu Sîrbu și Igor Vremea.

Lucrurile au stat diferit în cazul lui Vladimir Grosu, cu 506 puncte, clasat pe poziția secundă. Acesta a primit punctaj maxim de la cei doi deputați PD, dar și de la Sergiu Litvinenco de la PAS. Dinu Plîngău l-a văzut pe Grosu pe locul 4, în timp ce socialiștii i-au acordat punctaje mai slabe.

De asemenea, sunt de remarcat diferențele mari de punctare în cazurile Tatianei Răducanu și Domnicăi Manole, care au acumulat note înalte de la Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco, dar au fost notate foarte slab, chiar cu 0 puncte în anumite situații, de socialiști și democrați.

Socialiștii i-au acordat punctaje înalte lui Alexandru Buruian, care a primit însă note slabe de la Litvinenco, Sîrbu, Vremea și Plîngău.

Un alt lucru demn de remarcat este că anume candidații care au primit, de departe cel mai înalt punctaj din partea membrilor PD, au și câștigat concursul.

https://cotidianul.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *