Tendințe

Exclusiv pentru bărbaţi: cum vă alegeţi ciorapii

Acest fapt se datorează în mare parte firii perfecţioniste a genului feminin. Şi, dacă tot ne mai şoptesc sursele că „Femeia” noastră e citită şi de bărbaţi, ce-i drept, pe sub masă, le oferim şi acestora nişte sfaturi ca să arate impecabil în orice împrejurări.

În cele ce urmează veţi descoperi cum, în ce circumstanţe şi în ce combinaţii se poartă cel mai popular accesoriu printre bărbaţi – ciorapii.

Regula numărul 1: culoarea ciorapilor trebuie să coincidă cu cea a costumului, însă să aibă o nuanţă ceva mai deschisă decât culoarea pantofilor. Încercaţi să găsiţi ciorapi într-un ton cu pantalonii (dacă aceştia nu sunt negri, desigur). Dacă vă reuşeşte, alegeţi ciorapi într-un ton mai deschis sau mai închis decât pantalonii.

În stilul business, ciorapii albi sunt absolut excluşi. Culorile aprinse, intense sunt potrivite pentru odihnă şi sport. De asemenea, evitaţi să purtaţi ciorapii cu aplicaţii, personaje din filme de animaţie, sau pe cei inscripţionaţi dacă doriţi să lăsaţi o impresie bună despre dumneavoastră.

Este admis desenul discret: modelul britanic în pătrăţele, logourile sau punctişoarele.

Regula numărul 2: ciorapii trebuie să fie lungi. Pielea nu trebuie să se vadă chiar dacă staţi picior peste picior. Aspectul picioarelor goale distrage atenţie, lăsând loc pentru imaginaţie, fapt care nu este în avantajul nimănui.

Regula numărul 3: citiţi cu atenţie eticheta. Optaţi pentru ciorapi din bumbac subţire, de calitate superioară. Este admis ca ţesătura să conţină şi lycra, însă acest material să nu depăşească 2%. Lycra conferă durabilitate ciorapilor, făcându-i mai elastici. Ciorapii de mătase se poartă doar cu fracul. Nu exageraţi în intenţia de a fi eleganţi. De asemenea sunt confortabile combinaţiile de lână şi bumbac, mătase şi bumbac. Astfel pielea va respira (materialele sintetice nu trebuie să depăşească 5% din compoziţia ciorapilor).

Elasticul nu trebuie să strângă prea tare piciorul. Ciorapii de calitate au aşa-zisul „press control”, adică elasticul ţine ciorapul pe picior fără a lăsa urme pe piele.

Regula numărul 4: ciorapii se spală zilnic. Pentru a evita problema lipsei ciorapilor curaţi, cumpăraţi şapte perechi de ciorapi, ca să aveţi câte o pereche pentru fiecare zi a săptămânii. În plus, veţi mări durata de viaţă a acestora.

Iată câteva combinaţii orientative de culori în ţinute, care vă vor ajuta să alegeţi corect ciorapii:

• Costum gri – cămaşă albă, bleu, roză, de culoarea fildeşului – cravată de orice culoare – pantofi negri – ciorapi în ton cu cravata.
• Costum gri-închis – cămaşă albă, roz-deschis – cravată în culori roşu şi negru – pantofi negri – ciorapi negri.
• Costum albastru-închis – cămaşă albă, de culoarea fildeşului – cravată gri, roşie, bordo – pantofi negri, maro-închis – ciorapi bordo sau gri.
• Costum albastru-închis – cămaşă albă – cravată în nuanţe de alb, roşu, bleu – pantofi negri – ciorapi de culoare albastru-închis sau bordo-închis.
• Costum verde-închis – cămaşă de culoarea fildeşului – cravată în nuanţe de verde, roşu, maro – pantofi maro – ciorapi maro.
• Costum de culoarea nisipului – cămaşă bleu – cravată albastră – pantofi maro-deschis – ciorapi bleu.
• Costum maro-închis – cămaşă albă, bej, roz – cravată în nuanţe de verde şi maro sau roşu şi maro – pantofi maro – ciorapi maro-închis.
• Costum negru – cămaşa albă – cravată gri – argintiu, roşu-negru – pantofi negri – ciorapi gri-fumurii, negri.

Există o teorie interesantă care spune că ciorapii unui bărbat ascund anumite trăsături ale personalităţii. Nu se ştie cât de veridică e, însă o cheie în plus pentru decodificarea firii bărbaţilor nu strică niciodată.

– ciorapii negri sunt purtaţi de persoanele comode;
– conservatorii optează pentru ciorapi gri sau maro;
– ciorapii albi sunt alegerea sportivilor sau a businessmenilor care au pretenţia că posedă un gust desăvârşit în ale modei;
– ciorapii de culoare aprinsă (roşii, de exemplu) indică personalităţi calme la prima vedere, însă care se aprind de la orice fleac;
– romburile de pe ciorapi trădează o căutare a sinelui şi a locului în viaţă.

Totuşi, alegerea ciorapilor rămâne la discreţia fiecăruia. Poate ciorapii oranj cu Spiderman sunt un detaliu personal care vă defineşte stilul? Aşadar, urmaţi-vă vocea interioară, dar nu uitaţi că orice piesă pe care o purtaţi transmite un mesaj despre dumneavoastră.

Astăzi ce vreţi să comunicaţi lumii? 😉

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *