Actualitate

Expert despre legea făcută de PAS ce permite creșterea zilnică a prețului la combustibil: V-ați împușcat în picior

„Cu piața energetică, ce se întâmplă? Noi avem haosul acesta pe piața energetică de ani de zile. Pe de o parte, îi foarte prost dacă reglementează ANRE-ul. Voi v-ați împușcat acum în picior cu prețurile astea zilnice. Populația în fiecare zi citește știri negative”, a spus Ioniță.

În același timp, expertul economic se arată convins că reglementarea și stabilirea prețurilor maxime de referință pentru comercializare produselor petroliere, nu trebuia să fi preocupația Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE), ci a Consiliului Concurenței.

„Cu această nu trebuie să se ocupe ANRE-ul, cu aceasta trebuie să se ocupe Consiliul Concurenței”, a mai adăugat Ioniță.

Vă amintim că după ce majoritatea PAS a aprobat modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, ANRE, zilnic, stabilește preț plafon la carburanți.

Din 2 septembrie, când noua lege a intrat în vigoare, prețurile la benzină și motorină cresc zilnic.

Astfel, prețul maxim stabilit de ANRE pentru ziua de mâine pentru benzina COR 95 crește cu 11 bani până la 23,43 lei/litru, iar cel pentru motorină crește cu 13 bani, până la 20,36 lei/litru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *