Ultima oră

Expert în drept constituțional: Există suficiente motive și criterii pentru a iniția procedura de impeachment a președintelui Igor Dodon

Osmochescu a formulat această opinie, după ultima suspendare temporară a lui Dodon, după ce acesta nu a dorit să semneze decretul de numire în funcție a miniștrilor Nicolae ciubuc și Silvia Radu.

„De când dl Dodon este președinte al Republicii Moldova, el a încălcat de mai multe ori mai grav și mai serios, cu efecte mult mai negative, Constituția și s-au acumulat absolut suficiente sau mai mult decât suficiente motive și criterii pentru a iniția procedura de impeachment”, a declarat expertul.

Acesta susține că deciziile de suspendare a șefului statului de către legislativ sunt justificate.

„Dacă pornim strict de la conținutul, spiritul și buchea Constituției Republicii Moldova, de atâtea ori de câte va fi nevoie, pentru că în Constituție nu este stipulat expres de câte ori poate fi suspendat președintele. Este stipulat că el poate fi suspendat atunci când se eschivează de la exercitarea funcțiilor sale constituționale. Și este un caz concret când el se eschivează de la exercitarea unei funcții pe care el este obligat s-o exercite – desemnarea candidaturilor înaintate repetat de către guvern pentru desemnarea în funcție de ministru”, a mai spus Osmochescu.

Sursa: http://moldova24.info

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *