Politică

Experții AVERTIZEAZĂ. Miniștri „buni” se vor găsi, dar subalterni – nu

În parlament PAS are o majoritate conforatbilă. Cu granitura guvernamentală, lucrurile, la fel, sunt cât de cât clare. În mare parte, miniștrii vor fi persoane asociate PAS. Nu cred că acest lucru reprezintă o problemă. Până la urmă, miniștrii sunt expresia politică a guvernării în cadrul executivului și ei sunt responsabili ca promisiunile electorale să se transpună în politici publice.

Mare probemă ține de „eșalonul doi” format din secretarii de stat și conducătorii autorităților publice diferite de ministere (diferite agenții și birouri). Aici, deja, e nevoie de oameni care cunosc domeniile pe care le vor gestiona. Procesul de „populare” a acestui eșalon va dura luni.

În acest context e nevoie de abordare incluzivă. Trebuie de atras toți oamenii care au inteții bune și experiență: pe tineri și pe bătrâni, pe cei din străinătate și pe cei din interiorul țării, pe cei care sunt apropiați de PAS, dar și pe cei care au alte preferințe politice.

De altfel, e foarte important ca reformele viitoare să ducă la valorificarea capitalului uman pe care îl mai avem. Din păcate, multe așa-numite reforme anterioare s-au soldat cu pierderea unor oameni care aveau cunoștințe avansate.

Mai mult, în prezent avem un sistem social care favorizează „șmecherii” și diminuează rolul purtătorilor autentici de cunoștințe.Pentru a avea vremuri mai bune e nevoie de schimbat această stare de fapt! Oamenii care au intenții bune și cunoștințe trebuie să fie cei care determină mersul lucrurilor în acestă țară!
 
Alexandru Fala, Expert-Grup.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *