Internațional

Familia sănierului georgian decedat la Vancouver va primi o indemnizaţie

 Familia sanierului georgian mort la antrenament în ziua de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver va primi o indemnizaţie corectă, au anunţat organizatorii Jocurilor. Nodar Kumaritaşvili a murit, la 21 de ani, pe 12 februarie, după ce s-a lovit de un stâlp metalic la al 16-lea şi ultimul viraj al pistei olimpice de la Whistler.

O primă anchetă a concluzionat că pista, foarte criticată, nu prezenta nici o anomalie. Cu toate acestea, a fost modificată pentru a ameliora securitatea.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice (Covan) a informat familia lui Kumaritaşvili la Borjomi, în Georgia, ca va primi o indemnizaţie, prin intermediul unui program de asigurări de sănătate creat pentru "familia olimpică", a anunţat purtătoarea de cuvânt Renee Smith-Valade. Ea nu a vrut să precizeze suma destinată părinţilor sanierului, spunând totuşi că este vorba de o sumă "cuviincioasă şi respectabilă".

De asemenea, Vancouver Sud scrie că acelaşi Covan intenţionează să trimită o donaţie unei fundaţii create de Federaţia internaţională de sanie pentru a onora memoria lui Kumaritaşvili, după încheierea Jocurilor Paralimpice din 21 martie.

Iată cum se cumpără liniştea, pentru că Federaţia de Sanie, alături de Comitetul Internaţional Olimpic şi implicit organizatorii de la Vancouver sunt toţi implicaţi în această tragedie, fără să o recunoască. Cu toate acestea, prin oferte financiare ei încearcă acum să facă linişte în acest caz, iar lucrurile să rămână cum au spus ei la Vancouver: pista a fost bună şi nu a avut nici o problemă, iar vina exclusivă îi aparţine lui Kumaritaşvili.

După agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *