Fereşte-te de viroze mâncând
Important este să ştim cum să ne ferim de micii viruşi, chiar dacă acest lucru pare imposibil. Câteva soluţii ar fi de a încerca să eviţi contactul cu persoanele care sunt răcite sau de a evita locurile aglomerate. Chiar dacă reuşeşti să treci cu brio peste aceste aglomerări, ar fi foarte bine dacă ai încerca să lucrezi şi la întărirea sistemului imunitar. Te întrebi cum? Foarte simplu… Mănâncă sănătos!!! Iată o listă cu alimente care au rolul de a-ţi întări sistemul imunitar.
Iaurt sau chefir
Culturile active de bacterii din iaurt şi chefir curăţă sistemul digestiv de agenţii patogeni periculoşi. Alege iaurtul natural şi evită produsele cu adaos de zahăr sau arome, pentru cele mai bune efecte. Un chefir preparat acasă, în cazul în care aveţi de unde să vă procuraţi ciupercile tibetane, este extrem de sănătos.
Ciuperci
Poate că nu vă vine să credeţi că delicioasele ciuperci sunt o adevărată armă de luptă împotriva microbilor. Ele ajută la întărirea sistemului imunitar prin producţia de globule albe în sânge şi le fac mai agresive în lupta cu microbii. Dacă vrei să nu ai probleme cu imunitatea, nu trebuie decât să mănânci până la 60 de grame de ciuperci de două ori pe săptămână. Pot fi consumate chiar şi crude, mărunţite, puţin sărate şi cu frunze de pătrunjel sau adăugate la sosuri sau mâncăruri gătite.
Carnea de vită
Deficienţa de zinc este unul dintre factorii care contribuie cel mai mult la apariţia infecţiilor. Zincul este util globulelor albe şi întăreşte imunitatea atunci când nu lipseşte din dieta ta. O porţie de 120 g de carne de vită îţi oferă o treime din necesarul zilnic de zinc. Dacă nu-ţi place, înlocuieşte-o cu carne de porc, cu cereale integrale sau cu lapte.
Ovăzul şi secara
Ovăzul şi secara au calităţi antimicrobiene deosebite. Acest tip de fibră vegetală s-a dovedit mai eficient în creşterea imunităţii decât echinaceea. Fulgii de ovăz sau de secară sunt cereale integrale care îţi oferă şi multe alte minerale utile. Pot fi consumaţi cu lapte, cald sau rece, la micul dejun sau la cină, cu iaurt sau cu chefir. Fulgii pot asigura necesarul de calorii şi energie între mesele principale ale zilei.
Peştele
Seleniul, prezent în cantitate mare în fructele de mare, este important pentru globulele albe, care produc mai rapid proteinele necesare eliminării virusurilor din corp. Somonul, macroul şi heringul conţin seleniu, dar şi acizi graşi omega-3, care protejează plămânii împotriva agenţilor patogeni.
Dovleacul
Beta-carotenul din dovleac este o sursă importantă de vitamina A, folosită de corp pentru reglarea comunicării la nivel celular, vitală pentru sistemul imunitar. Dacă nu-ţi place gol, îl poţi folosi ca umplutură pentru diverse deserturi sau îl poţi adăuga într-o supă hrănitoare de legume.
Timpul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!