Fii atent la ce mănânci! Unele alimente îți pot provoca migrene
Anumite brânzeturi
Brânza cu mucegai poate provoca dureri de cap deoarece conţine tiramină, un aminoacid prezent mai ales în alimentele fermentate sau procesate. Tiramina cauzează creşterea presiunii sângelui, precum şi modificări ce duc la apariţia migrenelor. Cu cât brânza este mai veche, cu atât procentul de tiramină conţinută este mai mare. Evită brânza cu mucegai, gorgonzola, brânza brie, feta, parmezanul.
Alcoolul
Alcoolul este asociat, deseori, cu durerile de cap. Acest lucru este pus pe seama tiraminei din alcool. De asemenea, consumul de alcool determină deshidratarea organismului, care se manifestă şi prin dureri de cap. Şi sulfiţii din vinul roşu pot declanşa o migrenă.
Îngheţata
Alimentele foarte reci pot provoca migrene. Durerea poate fi intensă şi de scurtă durată. De asemenea, această durere se poate produce şi în momentul expunerii bruşte la temperaturi scăzute. Alimentele reci precum apa cu gheaţă sau consumul constant de îngheţată produc dureri de cap care pot dura, de obicei, mai mult de 5 minute
Sursa: adevarul.ro