Politică

Filat spune cine este unica persoană despre care regretă că a părăsit PLDM

 „Vina aparține în mare parte mie. Trebuia să am mult mai mare grijă de relația noastră. Relația noastră nu se limita la doar președinte de partid și prim-vicepreședinte de partid sau prim-ministru și ministru al Justiției.

Am fost în anii de studenție împreună, într-o campanie interesantă, mă refer la alegerile pentru funcția de primar general”, a declarat Vlad Flat în cadrul unui interviu la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Pe data de 8 octombrie 2007, grupul de inițiativă, format din 53 de lideri consacrați în domeniile lor de activitate, au lansat ideea creării Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). În fruntea grupului s-au aflat: Vlad Filat, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Alexandru Tănase, membru al Baroului Avocaților din Republica Moldova, consilier în Consiliul municipal Chișinău, Mihai Godea, directorul Centrului CONTACT, Iulian Fruntașu, directorul Programului Inițiative Europene al Fundației Soros-Moldova, Angela Brașoveanu, directorul revistei „Punkt”, Veaceslav Negruță, consultant, Proiectul Ameliorarea Competitivității, Valeriu Streleț, directorul Companiei „Bioprotect”, Veronica Lupu, președintele Asociației „Femeia pentru societatea contemporană”, Andrei Malașevschi, președintele raionului Cantemir, Nicolae Platon, șeful inspectoratului fiscal principal de stat, dr. Liliana Bolocan, șefa catedrei de Psihologie a Institutului de Instruire Continuă, Ion Sturza, vicepreședintele raionului Nisporeni, Victor Roșca, directorul Centrului de Promovare a Toleranței și Pluralismului, etc. În declarația lor, membrii grupului de inițiativă atestau criza profundă prin care trece Republica Moldova și incapacitatea partidelor politice de a depăși situația creată. Partidul Liberal Democrat din Moldova a venit ca o alternativă capabilă să demareze procesul asanării morale a clasei politice, renașterii și modernizării țării, reașezării societății în albia firească a dezvoltării democratice.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *