Sport

Finala basarabeana la Cupa Mondiala de judo

Duminica, la Bucuresti s-a incheiat etapa a cincea contand pentru Cupa Mondiala de judo, turneu la care au participat mai mult de 150 de sportivi din 21 de tari. Echipa selectionata a gazdelor a mizat mult pe un succes pe „teren propriu”, dar nu a reusit sa obtina decat trei medalii de bronz.

Una din principalele contracandidate ale Romaniei la suprematie in aceasta competitie a fost reprezentativa R. Moldova care a intrat in posesia unul titlu de invingator si al unuia de medaliat de argint. Remarcabil este faptul ca ambele distinctii au fost cucerite in cadrul categoriei de greutate de 81 kg, in care evolueaza liderii actuali ai judoului moldovenesc, hancesteanul Valeriu Duminica si invingatorul Supercupei Mondiale-2007 de la Paris, Sergiu Toma. Ambii luptatori si-au devansat toti adversarii in calea spre finala, iar meciul decisiv a fost unul din cele mai scurte ale turneului bucurestean. Deja in secunda a 46-a a duelului, sportivul din Hancesti a fost declarat invingator, reusind sa devina campion al etapei a cincea a Cupei Mondiale. Sergiu Toma s-a multumit cu locul secund.
 

In aceasta categorie de greutate au mai evoluat inca doi sportivi din republica noastra. Alexandru Gaina a trecut in primul meci de reprezentantul gazdelor, David Emil Morar, pentru ca in runda secunda sa se declare invins in fata portughezului Diogo Lima. Coechipierul sau, Vasile Capsa, a sustinut la Bucuresti o singura intalnire, fiind invins de Christophe Van Dijck (Belgia).
Un rezultat bun a obtinut Ion Botnarenco, care s-a clasat pe locul sapte in categoria de 90 kg. Cate o victorie au repurtat Octavian Nacu (60 kg), Victor Scvortov (66) si Eugen Volc (90). Alti cinci sportivi au pierdut chiar in debutul turneului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *