Sport

Formula 1 Bahrain: Charles Leclerc în pole! Mercedes, pe locurile 5 și 9

Charles Leclerc, pilotul Ferrari, a obținut pole position în Marele Premiu din Bahrain, prima etapă a noului sezon de Formula 1. Monegascul este urmat de Max Verstappen și de coechipierul său, Carlos Sainz Jr.
Charles Leclerc a devenit primul pilot din acest sezon nou de Formula 1 care a obținut pole position. Pilotul Ferrari a fost mai rapid cu peste o zecime decât Max Verstappen, campionul mondial en titre. La rândul său, olandezul a fost mai rapid cu doar 6 miimi de secundă decât Carlos Sainz Jr, al doilea pilot Ferrari.

Lângă el în a doua linie se află Sergio Perez, al doilea pilot Red Bull. Pe locul al cincilea se află Lewis Hamilton, fiind primul pilot care nu a reușit să coboare sub 1 minut și 30 de secunde pe tur. Fostul său coechipier, Valtteri Bottas, acum pilot la Alfa Romeo, s-a calificat pe locul 6, în fața lui Kevin Magnussen. Pilotul danez a revenit la echipa Haas în locul lui Nikita Mazepin, după o pauză de un an.

Topul 10 este completat de Fernando Alonso, George Russell și Pierre Gasly. Cel de-al doilea pilot Mercedes a stabilit un timp cu peste o secundă mai lent decât ce a reușit poleman-ul Leclerc.

În schimb, cei mai dezamăgiți sunt piloții McLaren.

Niciunul dintre ei nu a reușit să intre în Q3, cu Lando Norris pe 13 și Daniel Ricciardo pe locul al 18-lea. Cel din urmă pilot nu a reușit să intre nici măcar în Q2.
În fața lui Norris se află Esteban Ocon și Mick Schumacher. Pilotul german obține, astfel, cel mai bun rezultat din calificări, dar nu a reușit să intre în ultima sesiune. Alex Albon, care revine în Formula 1 după ce a stat pe margine în 2021, va pleca din poziția a 14-a pentru Williams. Debutantul Guanyu Zhou va pleca de pe locul 15, în fața lui Yuki Tsunoda.

Aston Martin a avut o sesiune extrem de dezamăgitoare, cu Nico Hulkenberg pe locul 17 și Lance Stroll pe locul 19. Pilotul german îl înlocuiește pe Sebastian Vettel după ce acesta a fost depistat pozitiv cu COVID-19 înainte de prima sesiune de antrenamente libere de vineri. Pe utlima poziție se află cel de-al doilea Williams pilotat de Nicholas Latifi.

Marele Premiu din Bahrain este programat pentru duminică, 20 martie. Cursa va putea fi urmărită în direct de la ora 17.00, ora României.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *