Internațional

Formula 1 în Barcelona: Calificările Marelui Premiu al Spaniei încep la ora 15:00

Marele Premiu al Spaniei a debutat, vineri, pe circuitul Montmelo de langa Barcelona, cu primele doua sesiuni de antrenamente cronometrate. Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a fost cel mai rapid in prima sesiune, in timp ce britanicul Jenson Button (McLaren) a semnat timpul de referinta in a doua sesiune.

La volanul unui model Ferrari imbunatatit substantial fata de primele curse ale sezonului, Alonso a impus timpul de referinta in prima sesiune la 1:24.430, fiind mai rapid cu 378 de miimi decat campionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull-Renault).

Al treilea timp i-a apartinut japonezului Kamui Kobayashi de la Sauber, care a fost urmat de Jenson Button.

Campionul mondial din 2009 a semnat timpul etalon in a doua sesiune la 1:23.399 dupa ce a parcurs un total de 38 de tururi.

Tot atatea tururi a parcurs si Vettel, numai ca pilotul german a fost mai lent cu 164 de miimi. Nico Rosberg (Mercedes), Lewis Hamilton (McLaren) si Kimi Raikkonen (Lotus) au completat topul cinci.

Pilotii Ferrari nu au intrat in top zece, brazilianul Felipe Massa reusind al 11-lea timp, in timp ce Fernando Alonso a fost al 14-lea.

Cursa începe duminică la ora 15:00.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *