Politică

Fostul președinte Băsescu despre vizita lui Iohannis în Piață: ”Și-a respectat promisiunea”

"Angajamentul a fost îndeplinit într-un moment optim. Adică Piața, cu doar câteva sute de oameni, azi e Mihail și Gavriil și e muzică prin tot orașul, dar și-a respectat promisiunea ceea ce este foarte important. Și cred că a fost bine, pentru că într-o astfel de împrejurare problemele de securitate pentru președinte sunt majore", a declarat Băsescu, duminică seara, la postul B1 TV.

Fostul președinte a mărturisit că nici el nu ar fi stat mai mult timp în Piața Universității.

"Din ce pot să vă spun, din experiența mea, a merge în mulțime este unul din cele mai dificile momente pentru un președinte, și am fost la atâtea târguri și manifestări publice în cei 10 ani. E dificil fizic, îți face plăcerea să vezi omul, dar este un efort fizic extraordinar", a afirmat Băsescu.

El a adăugat că, din ce s-a văzut la televizor, actualul șef al statului era foarte bine protejat prin două cercuri de ofițeri SPP, care-l înconjurau.

"Sigur, 99,9% sunt oameni de bună credință (protestatarii din Piață — n.r.), dar oricând poate să fie unul cu un cuțit, cu o sticlă, ori măsurile de securitate erau necesare", a spus Băsescu.

Fostul președinte a apreciat că modul cum s-a desfășurat prezența lui Iohannis în Piața Universității nici nu va amplifica, nici nu va detensiona situația.

"Se punctează că președintele și-a ținut cuvântul, a fost în Piață", a mai spus Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seara, în jurul orei 20,00, în a șasea zi de proteste, în Piața Universității din Capitală.

Iohannis a stat în mijlocul manifestanților din Piața Universității circa 20 minute, vorbind direct cu protestatarii și nerostind vreun discurs, deși mulți protestatari i-au cerut să se adreseze mulțimii printr-o portavoce.

Unii dintre cei cei prezenți i-au dat șefului statului foi cu revendicări. S-au scandat lozinci precum "Corupția ucide", "Vrem 300, nu 600 !", "Toate partidele, aceeași mizerie", "Colectiv, Colectiv !".

sursa. agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *