Actualitate

FOTO. Cozi INFERNALE la vama blestemată de pe Prut. La Albița unii oamenii au așteptat ieri și 8 ore că iasă din R. Moldova

„Vama Albița, Ora 07:00, Rândul la ieșirea din RM incepe de la benzinăria Vento”, scrie astăzi 2 august, Radu Petco pe un grup dedicat Vamei Albița-Leușeni.

Exact același lucru se întâmplă și pe sensul de intrare spre R. Moldova.

Trafic intensiv se atestă la această oră pe ambele sensuri de deplasare, intrare şi ieşire în şi din R. Moldova, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Leuşeni, PTF Sculeni şi PTF Cahul. Poliţia de Frontieră recomandă călătorilor să opteze pentru punctele de trecere deschise traficului la frontiera cu România, unde timpul de aşteptare este minim, cum ar fi: PTF Costeşti, PDF Lipcani sau PDT Giurgiuleşti-Galaţi.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, citate de IPN, au fost deschise toate pistele de control şi suplinite cu numărul necesar de inspectori pentru a face faţă fluxului. Totuşi, ţinând cont de perioada pandemică, în care este necesară completarea fişei epidemiologice de către persoanele care nu deţin documente ce le-ar excepta de la autoizolare, controlul de frontieră este mult mai anevoios decât de obicei.

Totodată, din cauza fluxului mare de călători, apar dificultăţi de lucru cu sistemul informaţional al IGPF.

Poliţia de Frontieră roagă călătorii să dea dovadă de înţelegere şi să se informeze din sursele oficiale atunci când îşi planifică o călătorie.


1 august, 2021, Vama Albița.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.