CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO. Gest ciudat făcut de ruși: Au început să demoleze gara din Mariupol. Ucrainenii nu mai înțeleg nimic

Ocupanții ruși au început să demoleze staţia feroviară din Mariupol și casele particulare din jurul acesteia, a anunţat, vineri, 7 aprilie, Petro Andriușcenko, un consilier al primarului acestui oraș ucrainean aflat sub ocupaţia Moscovei, relatează Rador.

Andriuşcenko a scris pe Telegram că motivele acestor acțiuni ale invadatorilor sunt necunoscute.

”De ce? Nu se știe. Se vehiculează că ar urma construirea unui mare centru logistic… Dacă toate aceste cuvinte ale rușilor ar valora ceva…” – a subliniat Andriuşcenko.

Măsura ar putea să fie luată de ruși ca o pregătire la un eventual plan ucrainean de recucerire a zonei.

În 24 martie 2023 liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, aliat al Rusiei, a făcut pe Telegram, cu o hartă în față, o analiză militară cu marile mutări strategice pregătite de Ucraina pentru a reveni la granițele din 1991.

Prigojin a spus că ucrainenii au primit sprijin militar occidental masiv și au dispus în zonele-cheie ale frontului aproximativ 200.000 de rezerviști care urmează să pună în aplicare un plan în mai mulți pași.

  • Prima lovitură pregătită de Ucraina, potrivit șefului Wagner este să împingă trupele ruse cât mai aproape de regiunea Belgorodului. Ucrainenii vor încerca apoi să meargă spre sud și să spargă liniile ruse de la Kreminna.
  • Al treilea asalt ucrainean va fi în zona Bahmut și cucerirea acestuia le-ar permite trupelor Kievului să taie în două regiunile Lugansk și Donețk.
  • Pe urmă se vor indrepta spre Zaporojie, Melitopol și Mariupol, pasul final fiind un asalt asupra Crimeei, a afirmat șeful Wagner.
content-image
content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *