CSI / Rusia

FOTO. Mercenarul rus care a urcat pe scenă cu craniul unui apărător de la Azovstal ar fi fost asasinat

Mercenarul rus Igor Mangușev, comandantul unei unități din așa-numita Miliție a autoproclamatei Republică Populară Lugansk a murit într-un spital din regiunea anexată ilegal de Rusia din cauza unei răni la cap suferite în circumstanțe nespecificate, relatează agenția rusă RIA Novosti, controlată de Kremlin, relatează Ukrainska Pravda. Soția mercenarului susține că ar fi fost asasinat.

Akim Apachev, un apropiat al lui Mangușev a declarat că mercenarul a intrat în comă, apoi a murit, neavând nicio șansă după ce a fost împușcat în cap.

De asemenea, Apachev a mai adăugat că marți, 7 februarie, cazul a fost transferat la Comitetul de Investigații al Federației Ruse și că, potrivit acestuia, „totul este clar în dosar” și este clar cine a comis crima.

Canalele rusești au relatat că sâmbătă, la ora 00:30, Mangușev a fost dus la neurochirurgie în Kadiivka din regiunea Lugansk, cu o „rană de glonț la cap”.

Propagandiștii ruși au scris că împușcătura a fost provocată cu o armă cu țeavă scurtă în zona occipital-parietală, dar nu se cunosc circumstanțele în care s-a întâmplat.

Duminică, Tatiana Azarevici, soția lui Mangușev, a declarat că mercenarul rus ar putea fi victima unei tentative de asasinat sau chiar unei execuții.

Vă amintim că deși Rusia nu recunoaștea oficial că este într-un război, ci doar că execută „o operațiune militară specială”, unii care luptă pe front cred altceva. Unul dintre cei mai cunoscuți mercenari ruși, vorbind la un eveniment, a recunoscut că Rusia e în Război și a explicat pentru ce crede el că se duc luptele.

Igor Mangușev, un celebru mercenar rus a fost filmat vorbind la un eveniment ținând în mână craniul unui militar ucrainean ucis lângă uzina Azovstal din Mariupol, spune că scopul războiului este de a „de-ucrainiza Ucraina”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *