Actualitate

FOTO/VIDEO. Explozie de proporție în China: Trei persoane au decedat și 10 au fost rănite

Incidentul a avut loc dimineaţă devreme în jurul orei 8:20 (0:20 GMT) în Shenyang, capitala provinciei Liaoning (nord-est), care se învecinează cu Coreea de Nord, a informat agenţia de presă China Nouă (Xinhua), scrie Agerpres.

Televiziunea publică CCTV a difuzat o înregistrare video filmată dintr-o maşină, care arată explozia bruscă la o faţadă a clădirii, urmată de împrăştierea de resturi şi un nor imens de fum cenuşiu.

Echipele de salvatori au găsit deja trei morţi şi peste 30 de răniţi, a relatat Cotidianul Poporului, ziarul oficial al Partidului comunist aflat la putere. În afară de restaurantul în care a avut loc explozia, mai multe clădiri rezidenţiale şi magazine se află pe strada afectată, potrivit China Nouă, care se aşteaptă la un bilanţ mai grav în următoarele ore. Operaţiunile de salvare continuau joi după-amiază. 

Potrivit primelor elemente ale anchetei, explozia s-ar fi produs "într-o clădire comercială şi rezidenţială", au declarat autorităţile provinciale. Exploziile şi accidentele industriale au loc cu regularitate în China, adesea din cauza proastei gestionări a normelor de siguranţă.

Explozia unei conducte de gaze într-o zonă rezidenţială a ucis 25 de persoane în iunie în provincia Hubei (centru). Opt persoane au fost arestate pentru neglijenţă, printre care şeful companiei care gestiona conducta de gaze, din cauza unor "lipsuri grave" în gestionarea infrastructurii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *