CSI / Rusia

FOTO/VIDEO. FSB a publicat imagini cu camionul care ar fi provocat explozia de pe Podul lui Putin: Apar nepotriviri

Serviciul rus de securitate FSB a publicat miercuri mai multe imagini în susținerea ipotezei sale, potrivit căreia explozia de pe Podul Crimeei ar fi fost provocată de un camion încărcat cu explozibili, în urma unei acțiuni puse la cale de serviciile speciale ucrainene. Între imaginile furnizate, în care camionul-țintă este filmat cu dispozitive diferite, apar însă nepotriviri: în unele cadre are mai multe roți decât în altele.

Miercuri, FSB a anunțat că explozia de pe Podul Crimeei – supranumit Podul lui Putin – a fost pusă la cale de șeful Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării și că a arestat opt persoane în legătură cu acest incident.

În susținerea ipotezei sale, FSB a publicat inclusiv imagini video și statice din dosarul deschis după explozia de sâmbătă. În aceste imagini apar atât o parte dintre suspecții indicați de FSB, cât și camionul în care s-ar fi aflat încărcătura explozivă care a avariat podul peste strâmtoarea Kerci.

Imaginile au fost preluate de agențiile ruse de știri.

Astfel, într-o secvență video se vede un TIR de marfă la un punct de control, inspectat de un vameș după ce șoferul deschide ușile din spate, iar apoi este lăsat să plece. Acesta este camionul cu explozibili, verificat la intrarea pe Podul Crimeei, potrivit FSB.

Potrivit agenției ruse RIA Novosti, tot FSB a furnizat și o imagine a TIR-ului făcută cu un scanner cu raze X, în care susține că se vede încărcătura vehiculului.

Doar că între prima și a doua imagine există câteva deosebiri, cel puțin în privința numărului de roți. 

În imaginile video remorca TIR-ului are două osii în partea din față, în vreme ce în „radiografia” cu raze X are doar o osie în partea din față.

De asemenea, pe video remorca are și o roată de rezervă în partea din spate, care nu mai apare la scanarea cu raze X.

Șeful Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov, este organizatorul atacului care a avariat Podul lui Putin peste strâmtoarea Kerci, iar explozibilii au fost livrați din Odesa, prin Bulgaria, Georgia și Armenia, a stabilit serviciul de contrainformații al Rusiei, FSB, citat de agenția rusă de stat TASS.

„Serviciul Federal de Securitate (FSB), împreună cu Comitetul de Investigații au stabilit că organizatorii atacului terorist pe Podul Crimeei sunt Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, șeful ei, Kirill Budanov, angajații și agenții”, a anunțat miercuri FSB, potrivit sursei ciate.

Menționăm că FSB a anunțat că a reținut opt complici în pregătirea atacului. 

„În prezent, cinci cetățeni ruși, trei cetățeni ucraineni și armeni care au luat parte la pregătirea atacului au fost reținuți în acest dosar infracțional”, a mai precizat serviciul rus de informații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *