Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Demachierea corectă – primul pas spre o frumusețe de zeiță

Nu ştii care sunt cauzele unei erupţii acneice subite? Sau formarea constanţa a punctelor negre? Aspectul tern al tenului? Senzaţia acută de uscare? Cauzele pot fi adesea genetice sau de natură fiziologică, însă atunci când aceste disfuncţii apar ocazional poţi bănui o demachiere incorectă care a afectat procesul de regenerare celulară zilnică a pielii tale.
Cele 10 reguli ale demachierii:

1. Niciodată să nu te culci nedemachiata, indiferent de cât de obosită eşti. Ştiu că acest sfat se găseşte pretutindeni, însă eu consider că încă nu este menţionat suficient. O faţă care nu este curată înainte de somn (apogeul regenerării celulelor) este predispusă încetinirii până la stopare a refacerii celulelor, accelerând procesul de ridare sau de formare a acneii.

2. Demachierea dimineaţă este extrem de benefică tenului tău. Poţi constată urme de fond de ten pe dischetă demachiantă chiar şi după ce ai realizat demachierea de seară, iar un ten curat este pregătit pentru o fixare uniformă a fondului de ten.

3. Este o greşeală să consideri că dacă nu porţi makeup, demachierea nu este necesară. Pe parcursul zilei, particulele de praf, poluarea şi atmosfera urbană în general încarcă porii, iar reziduurile pot fi vizibile pe dischetă demachiantă chiar şi dacă nu ai apelat la produsele de machiaj în ziua respectivă.

4. Demachierea tenului se realizează întotdeauna în sens ascendent, nu descendent, nu orizontal!

5. Aplicarea lotiunii tonice după utilizarea laptelui demachiant este absolut obligatorie. Substanţă grasă din laptele demachiant accelerează producerea sebumului, lotiunea tonică acţionând precum un astringent pentru închiderea porilor şi îndepărtarea ultimelor reziduuri. Iar aplicarea cremei hidratante fără etapă premergătoare a lotiunii astringente cauzează pătrunderea reziduurilor în pori, determinând apariţia nesuferitei acnee. Alege lotiunea tonică special concepută pentru tipul tău de ten. Folosirea unui tonic puternic pe un ten normal va usca faţă excesiv; un tonic bun conţine mare parte din substanţele conţinute de cremele hidratante care corespund nevoilor tenului tău.

Dacă ai tenul excesiv de uscat, clătirea cu apă este o varianta bună.

6. Este foarte indicat să foloseşti un demachiant special pentru ochi şi buze, sunt zone foarte sensibile şi iritabile.

7. Cum îţi alegi demachiantul? Dacă ai tenul uscat, alege un lapte demachiant, eventual uleios, dacă ai tenul sensibil caută un produs pentru demachiere non-alergenic, iar pentru tenul mixt sau gras optează pentru o loţiune de demachiere.

8. Şerveţele demachiante? Doar dacă eşti în voiaj sau foarte grăbită. Majoritatea acestora nu au aceeaşi putere de curăţare şi determina uscarea tenului.

9. O demachiere corectă presupune utilizarea a cel puţin 6 dischete demachiante. Produsul pentru demachiere se aplică pe suprafaţă tenului în cel puţin 2 runde, în condiţiile în care cea de-a treia este reprezentată de lotiunea tonică.

10. Niciodată nu apasă pe ten pentru a îndepărta fondul de ten sau pe ochi (zona deosebit de sensibilă şi de predispusă apariţiei ridurilor) în cazul fardurilor intense sau al rimelului îndărătnic precum cel waterproof. Aplică demachiant şi lasă-l să acţioneze 2 minute, apoi utilizează dischetă cu o mişcare uşoară. Îndepărtarea produselor de makeup rezistente se realizează cu ajutorul ingredientelor din loţiunile de demachiere, nu prin frecare.
…şi cei 10 paşi către o demachiere perfectă

1. O demachiere corectă începe cu buzele. Aplică lapte demachiant pe o dischetă demachiantă şi demachiază buzele pe direcţie orizontală, pornind din colţul extern înspre mijlocul buzelor. Este bine că după demachiere să utilizezi un balsam de buze pentru a preveni uscarea acestora.

2. Urmează demachierea gâtului. Împarte zona gâtului în 3 zone egale şi utilizează o dischetă demachiantă, ÎNTOTDEAUNA ÎN SENS ASCENDENT (în caz contrar determini pierderea elasticităţii pielii), parcurgând fiecare zona de 3 ori.

3. De la jumătatea bărbiei până la tâmple, pe partea laterală a mandibulei, treci dischetă demachiantă tot de 3 ori, bineînţeles în sens ascendent. Când ai ajuns la tâmple, presează puţin cu degetul zona respectivă, are un efect calmant.

4. Demachierea bărbiei este identică cu demachierea gâtului. Se împarte suprafaţă în 3 zone egale şi se trece dischetă demachiantă de 3 ori pe fiecare dintre acestea.
5. Demachierea obrajilor cunoaşte o excepţie de la regulă de demachiere prezentată mai sus. Vom împărţi de asemenea în 3 suprafeţe egale, însă vom trece discul pentru demachiere doar o dată pe fiecare zona, urmând a realiza acest procedeu de încă 2 ori. Ideea este că zona obrajilor este mult prea sensibilă, aşa că se lasă o mică pauză între contactele cu suprafaţă dischetei.

6. Zona dintre buza superioară şi baza nasului se demachiază urmând paşii menţionaţi mai sus.

7. Extremetitatile laterale ale nasului şi partea dintre baza şi vârf se demachiază urmând întocmai paşii de la punctul 2.

8. Pun pariu că nu îţi demachiezi fruntea vertical, ci orizontal. Această este cea mai mare greşeală din demachiere, deoarece muşchiul frontal are striaţii verticale, iar demachierea pe orizontală determina slăbirea elasticităţii acesteia, rezultând în inesteticele riduri de profunzime. Demachierea corectă a frunţii se realizează urmând paşii de la punctul 2.

9. Demachierea ochilor este foarte importantă. Pe pleoapă închisă utilizează discul demachiant în sens descendent, de la arcadă până la zona genelor, de 3 ori. Când vei deschide ochii, vei observă urmele de fard şi de rimel sub genele inferioare. Cu un nou disc demachiant, elimini aceste reziduuri cu o mişcare orizontală sub pleoapă inferioară, înspre tâmplă.

10. Ultimul pas îl constituie demachierea sprâncenelor. Această se realizează în sensul creşterii firelor de par, pe toată lungimea sprâncenei.

sursa: divahair.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *