(FRUMUSEȚE) Topul celor mai benefice uleiuri pentru frumuseţea ta
Uleiurile de argan, migdale, susan sau samburi de struguri îţi hrănesc şi îţi hidratează intens pielea, atenuează ridurile, previn apariţia vergeturilor şi oferă strălucire părului.
Descoperă beneficiile lor şi cele mai potrivite modalităţi de folosire în tratamentele cosmetice. Nu uită că poţi include toate aceste uleiuri în dietă ta, ceea ce te ajută să obţii frumuseţea din interior.
Uleiul din samburi de struguri
Uleiul din samburi de struguri este un ulei astringent, ce poate fi folosit cu succes în tonifierea şi curăţarea pielii. Pentru că are o structura lejeră, nu lasă o pelicula grasă la nivelul pielii şi este un excelent tratament pentru tenul acneic. Are o concentraţie ridicată de acid linoleic, un acid gras foarte important pentru membranele celulare de la nivelul pielii. Puterea să antioxidantă este una excelenţă, ceea ce ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Studiile au arătat că uleiul din samburi de struguri are o putere antioxidantă de 50 de ori mai mare decât a vitaminei E şi de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C.
Uleiul sau untul de cocoş
Deşi are o consistentă bogată şi foarte grasă, uleiul de cocoş este absorbit rapid de piele. Tocmai pentru că este atât de cremos, este ideal pentru pielea foarte uscată şi în special pentru zone precum coatele, călcâiele şi genunchii. Uleiul de cocoş este solid la temperatura camerei, dar se topeşte rapid în contact cu pielea. Uleiul de cocoş simplu este un bun aliat al femeilor însărcinate, reuşind să prevină apariţia vergeturile, dacă este aplicat frecvent. Adaugă câteva capsule de vitamina E în uleiul de cocoş topit şi obţii un tratament foarte hrănitor pentru pielea uscată. În India, uleiul de cocoş este folosit pentru îngrijirea părului. Deşi numeroase produse de îngrijire pentru par conţin ulei sau extract de cocoş, poţi apela direct la sursă, folosind uleiul de cocoş direct pe par şi pe scalp, o dată pe săptămâna. Pune în palmă câteva linguriţe de ulei, masează pe scalp şi pe toată lungimea părului, lasă să acţioneze cel puţin 15 minute, apoi spală-te pe cap.
Uleiul de susan
Cel mai important element pentru piele conţinut de uleiul de susan, care îl face atât de benefic şi hidratant, este vitamina E. Pe lângă această, uleiul de susan mai conţine vitamine din complexul B, vitamina A, dar şi alţi nutrienţi, printre care fosfor, cupru, calciu, zinc şi magneziu. De asemenea, are un puternic efect antioxidant. Deşi este gras şi dens, uleiul de susan este absorbit în totalitate de piele, în special în asociere cu un masaj intens. Efectele sale calmante îl recomandă pentru folosirea după plajă, în tratarea arsurilor solare.
Uleiul de argan
Uleiul de argan este un secret al frumuseţii folosit de secole de femeile marocane. Având o concentraţie ridicată de acizi graşi şi o cantitate mare de vitamina E, uleiul de argan are proprietăţi restructurante, fiind folosit pentru tratarea unor probleme ale pielii, de la acnee, psoriazis şi eczeme, până la piele uscată, riduri sau cicatrici. Uleiul de argan provine din Maroc, singură ţară în care există arborele Argan, din ale cărui fructe este extras. Pentru că procesul de extragere este unul complicat, realizat până de curând exclusiv manual, preţul uleiului este destul de mare. Dar tocmai pentru că este foarte bogat în substanţe active, numai câteva picături sunt suficiente pentru hidratarea tenului sau mâinilor.
Uleiul de migdale
Uleiul de migdale, numit şi ulei de migdale dulci, se numără printre cele mai folosite tipuri de uleiuri în industria frumuseţii. Conţine vitamina E şi numeroşi nutrienţi ce hrănesc pielea, dar are în acelaşi timp şi o formulă foarte lejeră, ceea ce permite aplicarea pe întreg corpul şi chiar pe faţă. Este o baza ideală pentru uleiul de masaj ce poate fi făcut în casă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de uleiuri esenţiale, precum lavandă, santal sau rosmarin. Poţi folosi uleiul astfel aromat nu numai pentru masaj, dar şi după baie, că pe un ulei de corp ce se aplică pe pielea udă. Poate fi folosit cu succes şi în măştile pentru par, la fel că şi uleiul de măsline.
sursa: eva.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!