Frumusețe

Frumuseţea nu ţine cont de vârstă

După cum bine ştiți, miturile nu ocolesc nici chiar acest capitol al frumuseţii şi al întreţinerii. Unele dintre întrebările la care se caută mereu răspunsuri sunt legate de vârsta la care este bine să se înceapă vizitele la cosmeticiană, vârsta la care pot fi folosite măştile cosmetice sau anumite creme, dacă este bine sau nu să te demachiezi dimineaţa etc. Specialiştii în dermatologie consideră că fiecare ten are particularităţile sale, deci fiecare doamnă este unică, iar ceea ce se potriveşte unui tip de ten nu este imperios necesar să se potrivească şi altor tipuri de ten. 
Conform specialiştilor, tratamentele cosmetice nu trebuie începute după o anumită vârstă, produsele cosmetice nu se aleg în funcţie de vârstă, ci de ten.

Tratamente cosmetice timpurii

Adolescenţii care au un ten acneic pot să meargă la cosmeticiană. Un consult al unui medic dermatolog este esenţial însă înainte. Ar fi bine ca aceste tratamente sau mai exact încercările de a scoate coşurile să nu fie făcute la voia întâmplării, mai ales la vârsta de 16-17 ani sau poate chiar mai devreme.

Cosmetica, în funcţie de necesităţile tenului

Persoanele dintr-o anumită categorie de vârstă nu au în mod obligatoriu acelaşi tip de ten. Rutina zilnică de îngrijire depinde strict de nevoile tenului şi de necesităţile acestuia. Din momentul în care tenul ajunge la maturitate, este important să se formeze un program de îngrijire care să ne ajute să rezolvăm şi să preîntâmpinăm problemele pielii. Această rutină trebuie să corespundă tipului de ten şi cel mai bine este să fie recomandată de către un specialist.

Cosmeticele nu au legătură cu vârsta

Unii producători vând game diferite de cosmetice – peste 25, 35, peste 40 de ani etc. De fapt, cosmeticele se aleg în funcţie de tipul tenului şi eventualele probleme ale lui, nu în funcţie de vârstă. Există adolescente care au un ten uscat sau adolescente care au ten gras, cu puncte negre şi coşuri. Este logic ca produsele cosmetice folosite să fie diferite.
Demachierea, necesară dimineaţa?
Demachierea trebuie făcută atât seara, cât şi dimineaţa. În timpul nopţii, transpiri şi se acumulează sebum, de aceea este important ca dimineaţă tenul să fie curăţat la fel de riguros precum seara. De asemenea, alegerea demachiantului trebuie făcută în funcţie de tipul de piele. De exemplu, pentru tenul gras este recomandat gelul spumant şi apoi o loţiune tonică.

Argila doar pentru tenul gras

Tenul fiecărei femei este foarte diferit, cu afecţiuni diverse care pot apărea sau dispărea în funcţie de vârstă sau factorii externi. Deşi rolul argilei este de dezinfectare, antiinflamator, cicatrizant, ea nu este potrivită tenului normal, uscat sau deshidratat şi sensibil. Pe lângă lucrurile pozitive, există şi dezavantaje, cum ar fi: puterea foarte mare de absorbţie a apei din ţesutul cutanat, dezechilibrarea nivelului de hidratare a pielii. Măştile cu argilă este recomandat să fie folosite o dată pe săptămână, chiar şi în cazul tenurilor grase sau acneice – o frecvenţă de maximum o dată pe săptămână.

Timpul (Suplimentul Femeia)
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *