Justiție

Funcționarii acuzați de Andrei Spînu susțin că acesta a ales să se victimizeze. Vicepreședintele PAS ar avea 3 dosare penale

Fostul procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, afirmă că acuzațiile făcute de fostul vicepremier Andrei Spînu referitoare la dosarele penale în care acesta este implicat sunt neîntemeiate și că acesta a ales să se victimizeze.

„Conștientizează că a comis mai multe fapte infracționale și mai devreme sau mai târziu urmează să răspundă și a ales o poziție de victimizare ca în caz că va fi tras la răspundere, să își arate o poziție de victimizare”, a comentat Rurac.

Ipoteza lui Rurac pare a avea sens în contextul comunicatului PAS care îi acuză pe funcționarii menționați de Spînu că lucrează pentru Kremlin.

Jurnaliștii i-au abordat și pe șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Mihai Ivanov, care i-a sugerat funcționarului de la Președinție să se adreseze structurilor competente, dacă este de părerea că a fost nedreptățit. La rândul său, Sergiu Milițescu de la SIS a punctat că și-a exercitat atribuțiile „corect, onest, legal și în spatele acțiunilor stau la bază acte legale”. Alexandr Esaulenco și Vitalii Ojog nu au reacționat deocamdată la declarațiile lui Spînu.

Pe de altă parte, PAS i-a luat apărarea fostului ministru după declarațiile făcute în cadrul unui interviu cu Dumitru Ciorici. Partidul a anunțat condamnarea tentativelor „de denigrare a acestuia din partea fugarilor și grupărilor criminale afiliate Kremlinului”.

Recent, secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a confirmat că pe numele său sunt intentate cel puțin trei dosare. El spunea că a aflat de la Cavcaliuc și Șor despre investigații, iar spatele lor s-ar afla foști angajați din cadrul structurilor de forță, inclusiv Rurac, Esaulenco, Ojog, Milițescu și Ivanov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *