Actualitate

Găgăuzii amenință că vin în Chișinău de Ziua Independenței. „Kremlinul ne aude, Chișinăul nu”

Iurii Novac, unul din organizatorii protestelor din Găgăuzia susține că autoritățile de la Chișinău „nu le aud” solicitările și intenționează să protesteze în capitală până la Ziua Independenței Republicii Moldova.

„Noi, locuitorii din Găgăuzia, plănuim să venim la Chișinău și să facem o acțiune chiar în Piața Marii Adunări Naționale. Ne vom bucura să vedem atât chișinăuieni, cât și reprezentanți ai altor localități din toată țara. Noi, cetățenii de rând, ne vom căuta drepturile legale! Vor fi respectate toate procedurile impuse de lege”, a scris acesta pe Facebook.

El a mai spus că de o jumătate de an, populația Moldovei a devenit mai săracă în urma creșterii prețurilor la energie, bunuri și servicii.

„Apelurile noastre s-au auzit aproape peste tot: în Europa, în ambasadele diferitelor țări, la Kremlin, dar nu am fost audiați unde era nevoie – la Chișinău: parlament, președinție, guvern. Se pare că nu se întâmplă nimic. Se pare că toată lumea este mulțumită de toate”, a mai spus Novac.

Amintim că în ultima perioadă, în Găgăuzia au loc un șir de manifestații. Aceștia se plâng de tarife majorate la gaz și alte produse.

Sursa

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *