Actualitate

Găgăuzii vor modificări la Codul Electoral: Cer 5 mandate în Legislativ. Dacă nu va fi dat curs propunerii, amenință să ignore parlamentarele și prezidențialele

Găgăuzii vor modificări la Codul Electoral, astfel încât să documentul să ofere posibilitatea ca reprezentanții acestei regiuni autonome să aibă cinci mandate în Legislativul de la Chișinău. Astfel de propunerea a fost vociferată de către Gheorghe Leiciu, deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, în timpul audierilor publice pe marginea proiectului noului Cod Electoral. Astfel, potrivit lui Leiciu, cinci mandate oferite găgăuzilor ar respecta proporționalitatea în raport cu populația acestei regiuni, transmite TV8.

„96 de mandate de deputați aleși pe plan național și 5 din Găgăuzia. Pentru noi este extrem de important. Ultima declarație aprobată de Adunarea Populară vizează indirect acest moment”, a declarat el.

Gheorghe Leiciu menționează că dacă nu va fi dat curs propunerii, găgăuzii ar putea ignora alegerile parlamentare cât și pe cele prezidențiale. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Poate a venit momentul ca cacauzii sa fie in sfarsit pusi cu botul pe labe? Cine dracu se cred ca sunt?

  2. Fie , dar se lichidează ”Adunarea” lor ,organele de administrare a Gîgăuzei. Revenim la un singur organ legislativ unde Găgăuzia vor avea secție în parlament, în caz contrar pentru ce l trebuie 5 mandate . Găgăujii pot obține ți mai multe mandate prin diferite partide, pot crea partid politic și a participa la alegeri parlamentare și pot obține și mai multe mandate. Conside că este un truc de a ”încerca” reacția PAS-ului urmărind a prinde 2 iepuri, dacă li se va refuza- vor șantaja PAS-ul , în caz contrar vor încerca de a obține mai multe ”drepturi” șantajând parlamentul. Apare o întrebare – ”De ce până cum nu au cerut?”

  3. Pentru un orășel de găgăuțe 5 locuri? Doar la penitenciarul 13. Acești rusofoni imbecili, proști și primitivi mai au glas? Nu își cunosc limba lor maternă, stau la curul rușilor, behăiei pe unde se duc contra țării în care locuiesc, Dacă la cârma RM ar fi politicieni gospodari – în trei clipe ar sta cu dosul în sus tort rapănul rusofon din găguția… Mai Sandu – nu faci vre-o vizită, să le arăți cât de deșteaptă ești? Ați lua apă-n gură? Unde e SIS-ul, unde de Procuratura? Este instigare la lovitură de stat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *