Război

General ucrainean, despre tactica Kremlinului: „Greșeala lor a fost că erau siguri că sudul Ucrainei este pro-rus”

Eliberarea Crimeei, Hersonului şi a teritoriilor ocupate de ruși în sudul Ucrainei este inevitabilă, a afirmat generalul Dmitro Marcenko, din forţele armate ale Ucrainei, conform The Guardian care citează presa ucraineană.

–  Ce forțe și mijloace se opun în prezent unităților militare ucrainene din Rusia pe frontul de sud? Cât de bine au pregătit rușii aceste trei linii de apărare, despre care am auzit atât de multe, în special, în regiunea Herson?

În primul rând, își schimbă constant pozițiile. Nu că se schimbă, ci se mișcă să ne inducă în eroare ca să nu înțelegem ce forțe și mijloace sunt folosite împotriva noastră. Dar știm toate acestea. Forțele și mijloacele pe care le au acum la dispoziție nu sunt suficiente pentru a sparge apărarea din Mykolaiv.

În ceea ce privește contraofensiva părții ucrainene asupra regiunii Herson și eliberarea acesteia, acesta este un proces inevitabil. Dar trebuie să înțelegem că acesta este un proces complex . Este necesar să ne pregătim foarte atent pentru asta, este necesar să efectuîm o recunoaștere foarte bună, este necesar să pregătim artileria. Nu va fi rapid, dar este un eveniment inevitabil, iar mai devreme sau mai târziu se va întâmpla.

— Care au fost mai exact principalele erori de calcul ale inamicului în direcția Herson?

Este greu de spus care au fost greșelile de calcul, pentru că au fost multe. Ei au contat pe faptul că forțele și resursele noastre, care se aflau în regiunea Mykolaiv, nu vor fi suficiente pentru a-i opri. Dar au fost câteva momente. Nu au înțeles că am fost foarte informați despre mișcarea lor. Nu au înțeles că cunoșteam foarte bine zona, care a jucat un rol în apărarea Mykolaivului.

Greșelile lor de calcul au fost că erau siguri că sudul Ucrainei este un popor pro-rus care îi va întâlni cu steaguri, pâine și sare și le va cere să intre în orașe.

— S-a relatat despre distrugerea celui mai important comandament al trupelor ruse în direcția Herson. Interceptarea audio a declarat că 12 ruși au fost uciși. Cum va afecta acest lucru schimbarea evenimentelor de pe front, pentru că înainte de asta am observat o schimbare constantă a comenzii?

A fost o operațiune foarte reușită, o grămadă de lideri foarte importanți care plănuiau un atac asupra regiunii Mykolaiv și a regiunii Odesa chiar au murit acolo. Orice militar înțelege că fără conducere nu pot avea loc operațiuni militare. Adică toate acțiunile care au loc – indiferent dacă în apărare sau în ofensivă – trebuie să fie calculate și analizate de către conducere. Dacă nu există conducere, atunci este o turmă de oi care aleargă pe câmp și nu știu unde să meargă.

Vă spun mai multe: nu doar postul de comandă a fost distrus, ci și câteva depozite foarte mari cu arme de artilerie. La ora 12 noaptea, în Nova Kakhovka, un depozit foarte mare cu muniție S-300 și S-400 a fost distrus.

— În opinia dumneavoastră, ar trebui să eliberăm Crimeea împreună cu Regiunea Herson și Zaporojie? Trebuie să fie o operațiune separată?

Este foarte greu de planificat sau de spus ce formă va lua această operațiune, dar este inevitabil. Nu avem de ales decât să ne eliberăm toate teritoriile. Nu putem lăsa nici măcar o bucată din pământul nostru inamicului, altfel va fi doar o prelungire a războiului cu încă câțiva ani.

Faptul că se mobilizează în Crimeea este un semn foarte bun. Acest lucru sugerează că au rămas fără unități de personal. Acest lucru sugerează că profesioniștii lor lăudați se epuizează și sunt forțați să recruteze civili. Vedeți, acei civili mobilizați sunt foarte diferiți de unitățile obișnuite ale forțelor armate ale Federației Ruse.

— Nu putem să nu ne amintim podul din Crimeea. Zilele trecute, fostul comandant NATO Philip Breedlove a spus că podul nu este doar o țintă legală, ci și o țintă extrem de dorită pentru distrugere. Este distrugerea acestui pod o prioritate acum și se poate întâmpla înainte de sfârșitul verii?

— Din păcate, nu vă pot spune când se va întâmpla. Dar vă voi spune mai multe: este tactic necesar să distrugem acest pod. El folosește la transferul de rezerve, întărirea cu forță de muncă, echipament și arme. Aceasta este o necesitate tactică.

— Pentru a distruge podul din Crimeea, Ucraina trebuie să primească rachete cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri. În opinia dumneavoastră, în ce măsură sunt necesare astfel de sisteme astăzi? Care pot fi obiectele în care ar trebui să lovească rachetele unui astfel de plan?

– Cu astfel de rachete le-am putea distruge cartierul general, punctele din spate de aprovizionare cu combustibil, arme și echipament militar. Am putea duce un război brutal de uzură. Dacă ar fi să le distrugem muniția, combustibilul, proviziile de hrană, atunci înțelegeți că haosul ar începe în trupele lor.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.