Actualitate

George Simion (AUR) deschide poarta colaborării cu Grupul de la Vișegrad: Toate statele din regiune ar trebui să facă front comun pentru interesele naționale. Cred că viitorul este Intermarium

George Simion, unul dintre co-președinții AUR, a oferit un interviu publicistului polonez Jakub Maciejewski, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul wPolsce (În Polonia) de la Varșovia.

În cadrul interviului, Simion a fost întrebat despre relațiile României cu Polonia, dar și cum vede AUR relațiile cu Ungaria, în contextul în care această țară este unul dintre aliații apropiați ai Poloniei în Grupul de la Vișegrad.

Liderul AUR a spus, poate surprinzător, că formațiunea sa dorește ca România și Ungaria să lase deoparte diferențele din trecut și să privească către viitor. Simion a precizat că ar fi indicat ca țările din această zonă a Europei să se strângă laolaltă, lăsând deschisă posibilitatea unei colaborări cu Grupul de la Vișegrad. Componența acestui grup este formată din Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia.

Co-președintele AUR a adăugat că pentru țările din zonă, viitorul îl reprezintă proiectul Intermarium, din perioada interbelică.

Iată dialogul:

Jakub Maciejewski: Dar celălalt aliat al nostru este Ungaria. Voi aveți un pic de antagonism cu minoritatea maghiară din România…

George Simion: Nu, noi nu avem nimic cu minoritarii maghiari, îi iubim, ei sunt cetățeni români pașnici. Avem o problemă cu un partid xenofob numit UDMR, dar în privința relațiilor dintre România și Ungaria ca state, cred că ar trebui să lăsăm deoparte diferențele și să privim către viitor.

Acum, cred că toată lumea, toate statele din regiune ar trebui să facă front comun pentru interesele naționale. Să ne strângem laolaltă și să ne unim eforturile, nu să ne divizăm.

Maciejewski: Așadar, Polonia, România, împreună cu Ungaria.

Simion: Da, respect poziția țărilor Grupului de la Vișegrad. Consider că viitorul pentru țările din zonă este proiectul mareșalului Pilsudski, Intermarium, din perioada interbelică.

Avem nevoie de siguranță națională și să prosperăm din punct de vedere economic. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *