Actualitate

George Simion va fi primul deputat al României care are interdicție de intrare în R. Moldova. I-a fost pusă de regimul pro-rus în frunte cu Dodon în Anul Centenar

George Simion este considerat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, unde a primit deja cinci interdicţii de intrare.  

Pentru prima dată, George Simion a primit interdicţie în data de 16 decembrie 2014, la vama Albiţa.

Un an mai târziu, în mai 2015, autorităţile din Moldova l-au reţinut şi expulzat pe George Simion, care a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul Republicii Moldova timp de 5 ani.

Ulterior, o primă instanță de judecată i-a respins cererea de anulare a interdicției și el a făcut un recurs la Curtea de Apel.

La 18 august 2015, Judecătoria Centru a decis suspendarea deciziei, considerând că nu existau suficiente motive ca Simion să fie considerat persona non grata.

A treia interdicţie a venit la mai puţin de cinci luni distanţă, în ianuarie 2016.

În documentul primit de Simion la graniţă era specificat faptul că este „inadmisibil în sistemul informatic‟. Timp de doi ani, unionistul a traversat liber frontiera moldo-română, dar totuși numele său era verificat pe o listă cu persoane suspecte.

Pe 28 august 2018 lui Simion i-a fost aplicată o nouă interdicție, atunci când mai mulți unioniști, participanți la Marșul Centenar, au rămas blocați în vamă. Ceilalţi participanţi la Marş au trecut graniţa, dar Poliţia de Frontieră l-a oprit pe Simion. Poliţia de Frontieră, citată de Radio Chişinău, a precizat că liderul grupului de unionişti „a demonstrat un comportament agresiv şi inadecvat şi a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat”.

Marşul Centenarului s-a desfăşurat fără Simion. Acesta a revenit în Republica Moldova în octombrie 2018, dar după 12 ore, a fost expulzat şi declarat interzis 5 ani în Republica Moldova.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *