Timpul Liber

Gesturile mici declanșează simpatii mari

Vremuri luminoase, spun cei care văd magia. În această lună, avem prilejul să exersăm în arta de a dărui. Poate că generozitatea nu e sport național, dar nici oameni zgârciți nu ne putem numi. Ocazii sunt destule, iar cadourile nu trebuie să fie foarte scumpe ca să înfrumusețeze ziua cuiva: o felicitare, o floare, o vorbă bună, un favor. Dacă se nimerește ca beneficiarul să spună ceva de genul „Super! E primul lucru bun ce mi s-a întâmplat azi!”, atunci vei ști că mesajul a ajuns nedeteriorat la destinatar. Recunoştinţă, preţuire, prietenie, simpatie sunt noţiuni destul de greu de explicat.
Dar ne poate fi de mare ajutor o strângere de mână sau o privire plină de admiraţie, care să vorbească de la sine. Să schiţezi un zâmbet sincer, să scrii un mesaj drăguţ, să oferi o floare, să lansezi o invitaţie sau să faci o declaraţie sunt acţiuni care nu consumă prea multă energie, timp sau bani, dar care generează reacţii pozitive şi sentimente plăcute. Şi totuşi, observăm că oamenii sunt complet neatenți când vine vorba de astfel de amănunte!

De ce să mai cumpăr flori, oricum se ofilesc peste trei zile, n-are rost să mai trimit mesajul, poate X nu are chef să-mi răspundă. De ce să mă străduiesc să fiu amabil, s-ar putea să nu-și dea seama nimeni! Renunţând la aceste mici artificii, ne procopsim cu un comportament şters, plat, anonim şi-atunci nu ar trebui să ne mirăm dacă ni se răspunde cu aceeaşi atitudine ternă. Încercaţi un gest mic şi aveţi şanse să vă alegeţi cu o simpatie mare. Prima ocazie va fi peste trei zile, de Moș Nicolae, când practic se dă startul la dăruit!

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *