Actualitate

Google a dezvoltat aplicaţia prin care îţi urmăreşti soţia. Scandal mare!

Aplicația Absher va rămâne în magazin Google Play după ce o recenzie a constatat că nu încalcă niciuna dintre regulile firmei. Deși organizaţiile pentru drepturile omului sunt de altă părere. Un senator democrat împreună cu alți 13 colegi din Congres le-a adresat o scrisoare şefilor giganților Apple şi Goggle, în care le cere ștergerea aplicației folosite pentru supravegherea şi controlarea femeilor.

Aplicaţia le este pusă la dispoziţie chiar de guvernul saudit, din 2015, pe dispozitivele cu sistemele iOS şi din 2016 pentru Android. Bărbaţii introduc datele din documentele femeilor din familie şi le pot limita posibilitatea de a călători fără permisiunea lor. De asemenea, le permite soților să știe unde le merg partenerele de viață, cât timp au stat acolo și prin ce aeroporturi au voie să ia avionul. Acest lucru este în perfect acord cu legea din regat, potrivit căreia femeile sunt sub tutela soţului sau tatălui.

Bărbații saudiți primesc un sms atunci când femeile lor folosesc pașaportul sau o alertă pe telefon dacă părăsește o anumită zonă. Aplicația este unul din principalele motive pentru care femeile care încearcă să fugă de dictatura din Arabia Saudită sunt adesea prinse.

În timp ce Google a luat această decizie, Apple a anunţat că va investiga problema şi a cerut dezvoltatorilor să nu utilizeze în acest mod magazinul de său de aplicaţii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.