Actualitate

Gravidele, parturientele şi lăuzele, care dețin teren agricol, vor primi indemnizații de la stat

Întîmplător sau nu, chiar de Ziua Mondială a femeilor din mediul rural, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobată modificarea și completarea Legii din 2002 cu privire la modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie și de asistență medicală.

Prin modificările efectuate, gravidele, parturientele și lăuzele neangajate, deținătoare de terenuri agricole, persoanele de vârstă reproductivă vor fi egalate în drepturi cu categoriile de persoane asigurate din contul Bugetului de Stat pentru perioadele pre și postnatală.

„Prin această modificare, persoanele menţionate mai sus vor fi egalate în drepturi cu categoriile de persoane asigurate din contul bugetului de stat, atât pentru perioada pre, cât şi post natală. Astfel, va fi înlăturată încă o inechitate socială care există între femeile gravide, îndeosebi în zona rurală”, a menţionat ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan în şedinţa Executivului.

Acum, aceste categorii de femei se asigură în mod individual, achitând prima de asigurare cu o reducere de 75%. Această modificare are drept scop să asigure graviditatea și nașterea fără risc, să micșoreze mortalitatea maternă, mortalitatea noilor născuți și copiilor alăptați, deoarece starea sănătății depinde în mare parte și de sănătatea mamei, prin care se asigură nașterea și creșterea unei generații sănătoase. 

Sursa: agrotvmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *