Sănătate

Greșeli zilnice care îți afectează creierul

Nu iei micul-dejun
Multe persoane sar peste micul dejun sau aleg să mănânce dimineața alimente bogate în zaharuri, potrivit healthyfoodteam.com. În aceste condiții, nivelul de insulină crește brusc, pentru ca apoi să scadă și să te lasă epuizată. Dacă vrei să eviți această situație, alege să mănânci dimineața fructe proaspete, cereale integrale și legume, pentru a avea energie.

Este important să îi dai oranismului nutrienți care să îl mențină sănătos. Astfel îți ajuți creierul să funcționeze bine toată ziua.

Nu faci exerciții
Activitatea fizică este foarte importantă pentru sănătate și nu ar trebui să ignori acest lucru. Atât exercițiile fizice, cât și cele psihice sunt foarte importante pentru creier. Sportul stimulează circulația sângelui și îți oxigenează creierul, iar cititul, urmăritul unui documentar sau rezolvarea unor probleme matematice îl ajută să rămână sănătos.

Asimilezi prea multe informații
Cu ajutorul tehnologiei de astăzi ești bombardată zilnic cu o mulțime de informații. Memoria noastră pe termen scurt este limitată, iar fiecare informație nouă șterge una veche, pentru a-și face loc. Astfel, poți pierde din memorie lucruri importante, așa că ar trebui să te relaxezi în fiecare seară și să îți golești mintea de informații inutile.

Faci mai multe lucruri în același timp

Dacă reușești să faci mai multe lucruri în același timp, te poți remarca la locul de muncă, dar nu este un obicei foarte sănătos pentru creierul tău. Numeroase studii au arătat că multi-tasking-ul nu îmbunătățește creierul și nu te face să fii mai productivă la muncă. Performanța ta va fi mult mai bună dacă te concentrezi pe un singur lucru.

Fumezi
Fumatul este un obicei nesănătos, dar știai că îți afectează creierul? Orice activitate care scade nivelul de oxigen din organism este periculos și pentru creier.

Nu te hidratezi
Hidratarea este foarte importantă pentru creier. Încearcă să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi, dacă vrei să te concentrezi bine și să nu te simți obosită.

Ești nefericit
Negativitatea este, de asemenea, foarte periculoasă pentru creier. Atunci când ești fericită, creierul eliberează endorfine, un hormon care te scapă de stres și calmează durerea. Implică-te în activități care te fac fericită, dacă vrei să ai un creier sănătos.

Nu dormi suficient
Somnul este vital pentru sănătate, deoarece numeroase funcții importante au loc în timpul nopții. Pe lângă faptul că organismul se odihnește, se și repară. După ce dormi 8-9 ore, te simți relaxată și pregătită pentru a nouă zi. Odihna îți va ajuta creierul să funcționeze mai bine!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *