Actualitate

Gura bate realitatea: La București, Năstase a avut plăcere să se vadă cu cea care i-a gazat fratele

Or, chiar Năstase este cel care acum două săptămâni se arăta nehotărât să meargă la o asemenea întrevedere, argumentând că „în România este un ministru de Interne care nu se bucură de cea mai bună reputație în rândul populației” și că „i-a gazat fratele”.

Andrei Năstase scrie că i-a mulțumit omologului său de la București pentru sprijinul consistent acordat MAI al Republicii Moldova și pentru excelenta colaborare între cele două instituții: „o relație firească, în spiritul legăturii speciale dintre cele două state. M-a bucurat să constat totodată că există dorința de ambele părți de a extinde cooperarea și de a stabili, respectiv relansa, contactele între diferite structuri din subordinea celor două ministere”.

„Întrevederea de ieri reprezintă un pas important în cadrul unui obiectiv mai important pe care mi l-am propus – de a relansa relațiile cu partenerii de dezvoltare pe linie de MAI, astfel încât să putem obține sprijin pentru reforma instituțională și reclădirea statului de drept, în spiritul valorilor europene”, mai scrie ministrul de Interne de la Chișinău.

Nu știm dacă în timpul dialogului dintre cei doi miniștri – Andrei Năstase și Carmen Dan, vicepremierul moldovean a discutat și despre reacția jandarmeriei la protestele de la București din 10 august 2018, atunci când la aceste manifestații a fost prezent și fratele lui Năstase. Cert este că acum două săptămâni, Andrei Năstase declara la un post tv din România – B1, că la București este un ministru de Interne „care nu se bucură de cea mai bună reputație în rândul populației și că la comanda acesteia i-a fost gazat fratele”.

Mai jos redăm discuția lui Năstase cu jurnalistul B1:

Declarațiile pot fi urmărite de la minutul 45:35

 – Când o să aveți discuții cu cărțile pe masă cu frații, cu colegii de la București?

Andrei Năstase: „Mi-am propus să am mai multe întâlniri cu miniștrii de interne din regiune, cu miniștrii statelor din regiune, dar știți foarte bine că și în Ucraina rămâne un ministru de Interne din guvernul vechi și în România este un ministru de Interne care nu se bucură de cea mai bună reputație în rândul populației”

– Da, este omul lui Dragnea. O spun eu cât se poate de tranșant. Și apropo de relațiile lui Plahotniuc cu Dragnea și PSD, care conduce România de vreo 7-8 ani, nu cred că aveți multe șanse cu Carmen Dan, ca să-i spunem și numele, doamna ministru de Interne.

Andrei Năstase: „Nu știu a cui om este”.

– Este omul lui Dragnea, și doamna Dăncilă la fel. Acum zice că nu mai e.

Andrei Năstase: „La comanda lor mi-au fost gazați oamenii la București. Oamenii din Platforma Demnitate și Adevăr. Niște oameni extraordinari care au stat la baza protestelor de la Chișinău: Dinu Plângău, Liviu Vovc, Vasile Năstase, care este fratele meu. Au fost gazați pur și simplu, ce să vă spun”.

https://deschide.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *