Ultima oră

Guvernul a cheltuit 11,3 mln. lei cu titlu confidential

Ministerul Finantelor al R. Moldova a repartizat in luna martie curent, din Fondul de rezerva al Guvernului pentru anul 2009, trei plati in valoare totala de peste 11,3 milioane lei, justificate de hotarari de guvern cu titlu confidential.

Potrivit informatiei privind situatia de pana la 31 martie 2009, in baza Hotararii Guvernului nr. 63 din 29 ianuarie 2009, din Fondul de rezerva pentru anul 2009, Aparatului Guvernului i-au fost repartizate 7,2 milioane lei. Anterior, in luna februarie, in baza aceleiasi hotarari, Aparatul Guvernului a beneficiat de alte 715 mii lei.

In baza unei alte hotarari cu titlu confidential, emisa inca la 28 februarie 2007, Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene al RM i-au fost repartizate 2.687.500 lei. Si Agentia Agroindustriala „Moldova-Vin” a beneficiat de resurse financiare considerabile, 1,5 mln. lei alocate in baza unei hotarari de guvern secrete.
Amintim ca Fondul de rezerva este un fond banesc destinat finantarii pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale si avariilor, ajutor financiar acordat autoritatilor administratiei publice locale, efectuarea alegerilor anticipate si a referendumurilor, finantarea unor actiuni ce tin de promovarea culturii dar si alte cheltuieli cu caracter imprevizibil.
 

Thenews
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *