Criza

Guvernul Gavriliță confirmă că vom plăti mai mult pe gaz. ONG-istul Kulminski născut în Transnistria trimis la Moscova să „negocieze” prețul

„Mesajul meu pentru cetățeni este că Moldova va avea gaz natural. Întrebarea pe care trebuie să o decidem: La ce preț?! Negocierile nu sunt simple. Intenția noastră e să ducem la bun sfârșit aceste negocieri care să convină ambelor părți. Sunt detalii din negocieri, care încă nu pot fi făcute publice. Suntem în discuții și cu România, Ucraina, Polonia, dar și alte țări cu privire la furnizarea de gaz„.

Gavriliță: Ceea ce clar – este că prețul va crește și va crește și tariful

Nu putem lăsa țara fără gaz, de aceea inițiem procedura de a procura gaz din surse alternative. În ultima săptămână am primit volume de gaz prin conducta Iași-Chișinău pentru balansare a presiunii. (…) Ceea ce clar – este că prețul va crește și va crește și tariful. Ceea ce poate face Guvernul – este să avem un mecanism de compensare, țintit pentru păturile vulnerabile. Schema este în lucru și decizia poate arăta diferit, dar Guvernul va fi alături de cetățeni.

Moldova începe să cumpere gaz din „surse alternative” prin intermediul Energocom, a anunțat premierul Natalia Gavrilița. Săptămâna aceasta Guvernul va majora capitalul statutar al Energocom, ca să poată fi posibilă procurarea gazului din surse alternative. Gavrilița nu a precizat de ce sumă e vorba care urmează să fie dată din bugetul de stat pentru majorarea capitalului statutar al Energocom, nici din ce surse va fi asigurat importul și nici la ce preț. 

Amintim că Vladislav Kulminski nu are experiență în negocierea contractelor cu Gazprom și a activat toata viață în diverse ONG-uri. Ex-deputatul ACUM, Țîcu l-a acuzat pe Kulminski că ar fi agent de influență rus din preajma Maiei Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *